Bornova’da 100. yıla özel etkinlikler

Bornovalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. 

Bornova’da 100. yıla özel etkinlikler

Bornovalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ağustos Pazartesi günü yapılacak olan etkinlikler Bornova Şehir Stadı’nda başlayacak. 100. yıla özel olarak hazırlanan organizasyon 19:00’da Özgür Band Orkestrası’nın mini konseri ile başlayacak. 19:45’te 1922 kişinin aynı anda oynadığı Zeybek gösterisi gerçekleşecek. Gösterinin ardında ise 20:22’de katılımcılar Şehir Stadından Cumhuriyet Meydanı’na Fener Alayı ile kortej geçişi yapacak. Bornovalılar, Bornova Belediyesi’nin dağıttığı bayraklarla Bornova Belediye Bandosu’nun çalacağı zafer şarkıları ve marşlarını hep bir ağızdan söyleyecek.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21:00’de İzmirli akademisyen, sanatçı ve konservatuar öğrencilerinden oluşan Büyük Türkiye Orkestrası ‘Kurtuluştan, Zafere ve Günümüze’ konseri ile Bornovalılarla buluşacak. Müziğin yanında şiir dinletisi, tiyatral gösteri ve halk oyunlarının da yer aldığı özel gecede Bornovalılar zafer coşkusunu doyasıya yaşayacak. 

30 Ağustos Salı günü yapılacak olan resmi törende Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek çelenk sunumunun ardından protokol üyeleri Işıkkent Polis Şehitliği’ni ziyaret edecek. 

Zafer ve kurtuluşun 100. yılını tüm Bornovalılar ile birlikte kutlayacaklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin önemine dikkat çekti. Başkan İduğ, “Tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz’un 100. yılında Cumhuriyetimize ve Atamıza sahip çıktığımızı göstereceğiz. 29 Ağustos günü tüm Bornovalıları önce şehir stadında gerçekleştireceğimiz gösterimize ardından da Cumhuriyet Meydanı’na bekliyoruz” dedi. 

Hibya Haber Ajansı