İletişim Başkanı Altun: “Tehditlere asla ve asla prim vermiyoruz”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da "Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye" programında konuştu.

İletişim Başkanı Altun: “Tehditlere asla ve asla prim vermiyoruz”

İletişim Başkanı Altun’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Türkiye ibaresinin uluslararası alandaki kullanımı çerçevesinde birçok uluslararası iletişim kampanyası düzenledik. ‘Hello Türkiye’ kampanyamız bunların en etkililerinden biriydi. En dikkat çekeniydi ve bütün uluslararası alanda ciddi anlamda bir karşılık buldu.

Türkiye kitabımız, ülkemiz hakkında son derece kapsamlı bilgiler ihtiva eden önemli bir eserdir. Kaynak eser niteliğindedir. Türkiye’nin marka değerine katkı yapacağına inandığımız bir çalışmadır. Aynı zamanda dezenformasyonla mücadele, ülkemize karşı sistematik karalama kampanyalarıyla mücadele noktasında da son derece önemli bir başvuru kaynağı olacaktır.

2023 yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının aynı zamanda Türkiye Yüzyılının başlangıcı olduğunu işaret eden çok önemli, kapsamlı bir vizyon ortaya koydu. Bu vizyon esas itibariyle Türkiye’yi 2053’te, 2071’e taşıyan bir vizyon.

Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomi, sağlık, adalet, eğitim, ulaşım, dış politika, terörle mücadele, enerji, ulaştırma, teknoloji, iletişim ve savunma sanayi başta olmak üzere tüm alanlarda büyük ilerlemeler kaydetti. Bu ilerlemeler, atılımlar hiç kuşkusuz ülkemizin refahını, huzurunu, kalkınmasını, demokrasisini ve elbette güvenliği garanti altına aldı. Bağımsızlığımızı pekiştirdi. Büyük ve güçlü Türkiye idealine hizmet etti.

Bugün Rusya-Ukrayna Savaşı’nda barış için Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu gayreti, barış diplomasisini tüm dünya görüyor, takdir ediyor. Küresel salgından, gıda ve enerji krizine tüm dünyanın sıkıntılar içinde yaşadığı şu dönemde jeopolitik konumumuz, güçlü altyapımız, istikrarlı yönetimimiz, nitelikli insan kaynağımız ve dinamik ekonomimiz sayesinde bugün diğer ülkelersen pozitif şekilde ayrışmış durumdayız.

Türkiye Yüzyılında da yeni hamlelerle milletimizin refahını artırmaya, ülkemiz için daha çok eser ve hizmet üretmeye, daha fazla değer üretmeye devam edeceğiz. İstikrarlaştırıcı bir güç olarak bölgesel ve küresel alanda etkin bir şekilde varlık göstermeyi sürdüreceğiz.

Ülkemizde ve dünyada geçmişi, bugünü ve geleceğiyle Türkiye’nin gerçek hikayesinin anlatılmasına çok büyük önem veriyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti bu köklü ve zengin tarihi birikiminden aldığı güçlü bugün geleceğe yürümektedir. Bugün bu anlamda Türkiye’nin sahip olduğu siyasi istikrar ve güçlü siyasal liderlik Türkiye’nin büyük bir imkanıdır. Bugün birlik ve beraberlik içinde büyük ve güçlü  Türkiye’nin inşası için çalışırken uluslararası ortamda da barış ve istikrarın, adaletin sağlanması için gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği bu noktadaki en büyük zenginliğimiz, kazanımımızdır.

Savunma sanayimizle bu alana değerli katkılar yapan yerli ve milli girişimcilerimizle gurur duyuyoruz. Tehditlere de asla kulak asmıyoruz. Yapılan değerlendirmelerde görüyoruz ki, örtülü bir şekilde zaman zaman da açık şekilde bizlere net tehditler savuruluyor. Bu tehditlere asla ve asla prim vermiyoruz, kulak asmıyoruz. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı