Pınar Et’ten sektöründe bir ilk daha TSE covid-19 güvenli üretim belgesi

pinar-etten-sektorunde-bir-ilk-daha-tse-covid-19-guvenli-uretim-belgesi-24062012

Pınar Et’ten sektöründe bir ilk daha TSE covid-19 güvenli üretim belgesi

Pınar Et, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan kılavuzdaki kriterleri yerine getirerek “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” almayı başaran ilk entegre et ürünleri firması oldu. Pınar’ın uyguladığı yüksek kalite, hijyen ve sağlık standartlarının pandemi dönemine uygun olarak hızla düzenlendiğini belirten Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, “Tüketicilerimize güvenli gıda ulaştırmak için halihazırda uyguladığımız standartları, çalışanlarımızın sağlığını korumak ve Covid-19’dan korunmak amaçlı genişlettik” dedi.

Pınar Et, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliğinde, Türk Standartları Enstitüsü tarafından yayınlanan kılavuza göre belirlenen kriterleri yerine getirip denetimlerden başarıyla geçerek “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni aldı. TSE Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı’nın şartlarını yerine getirerek belgeyi almaya hak kazanan Pınar Et, böylece et ve et ürünleri sektöründe bir ilke daha imza atmış oldu.

Et ve et ürünleri sektörünün lider firması olarak “Sorumlu Üretici” kimliklerinden taviz vermeden üretimlerine devam ettiklerini ve kuruldukları günden bu yana gıda güvenliği konusunda etkin bir şekilde çalıştıklarını belirten Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, “AB standartlarında ve sertifikalarla tescillenmiş hijyenik koşullarda üretim yapıyoruz. TSE Deney Laboratuvarı Onay Belgesi’ne sahip laboratuvarımız ve tüm ürün süreçlerinde uyguladığımız Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi ile yüksek kalite standartlarımızı koruyoruz. İş sağlığı ve güvenliği ile hijyen ve kalite standartlarından ödün vermeden faaliyetlerimizi sürdürmenin yanı sıra bu alandaki aksiyonlarımızı pandemi döneminde aldığımız yoğun hijyen önlemleri ve etkin denetim uygulamaları ile genişlettik” diye konuştu.

Sektörünün ilki

Son teknolojiyle donatılmış modern tesislerde Türk Gıda Kodeksi ve AB standartlarına uygun olarak üretim gerçekleştirdiklerini belirten Tunç Tuncer, “İş süreçlerinin her aşamasında Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni kullanarak güvenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapıyoruz. TSE tarafından salgın sürecine yönelik hazırlanan ve sanayi kuruluşlarının Covid-19 ile mücadelesinde rehber niteliği taşıyan ‘Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nun yönergeleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürüttük. Tüm bu çalışmalar sonucunda ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgelendirme’ denetimini de tamamlayarak sektörümüzde bu belgeye layık görülen ilk firma olma başarısını gösterdik” dedi.

Hibya Haber Ajansı