Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen” Akuatlon Müsabakaları” tamamladı

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akuatlon Bölgesel Final Müsabakaları’na 5 ilden 9-14 yaş aralığında 50 sporcu katıldı.

Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen” Akuatlon Müsabakaları” tamamladı

AFYONKARAHİSAR - 30.08.2022 - HİBYA -Türkiye Triatlon Federasyonu faaliyet programında bulunan ve Afyonkarahisar'da ilk kez düzenlenen Akuatlon Bölgesel Final Müsabakaları, Kocatepe Spor Kompleksi’nde sona erdi. Karşılaşmalar neticesinde dereceye giren sporculara Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasapoğlu sertifika takdim etti.
5 farklı ilden 50 sporcu katıldı
Afyonkarahisar’da spor alanında ilkler yaşanıyor. Akuatlon Bölgesel Final Müsabakaları; Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinden 9-14 yaş aralığında 50 sporcu katılım gösterdi. Sürekli koşma ve yüzme unsurlarından oluşan çok sporlu bir yarış olan akuatlon branşında yarışmacılar parkurda önce yüzdü ve hemen ardından farklı mesafelerde koşarak müsabakayı tamamladı. 
Müsabakalar kapsamında; kadın ve erkek kategorilerinde; 100 metre yüzme ve 800 metre koşu, 200 metre yüzme ve 800 metre koşu ile 400 metre yüzme ve 1200 metre koşu kategorilerinde yarıştı. 

“Afyonkarahisar spor noktasında çok ciddi mesafe alacak”
Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen Akuatlon Bölgesel Final Müsabakaları’na ilişkin açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasapoğlu: “ Triatlon Federasyonumuza ait Akuatlon Bölgesel Final Müsabakaları, 5 ilden 50 sporcumuzla yapıldı. Akuatlon, hem ıslak hem de kuru dediğimiz yani yüzme akabinde koşuyla beraber olan bir spor dalı. Bölgeden sporcular çok ilgi gösterdiler.” şeklinde konuştu.
5 ilden gelen sporculara, antrenörlere, hakemlere ve federasyona teşekkür eden Kasapoğlu, “Zafer koşusu, zafer kupası, zafer madalyaları adı altında pek çok etkinlikler yaptık. Bunlardan bir tanesi de akuatlondur. Federasyonla da görüştük, triatlon noktasında da Afyonkarahisar merkez olacak illerden birisi. Çünkü; hem havuzumuz müsait, hem site parkurumuz müsait hem de koşu parkurumuz müsait. Afyonkarahisar spor noktasında çok ciddi mesafe alacak.” ifadesinde bulundu.


Hibya Haber Ajansı