Uraloğlu: Türksat Gölbaşı Veri Merkezi’nin temelini 22 Temmuz’da atıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat Gölbaşı Veri Merkezi’nin temelinin 22 Temmuz’da atılacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, kurulacak veri merkeziyle e-Devlet Kapısı başta olmak üzere veri ve bulut hizmetlerine yerli yazılım altyapısı kazandıracaklarını belirtti.
Merkezin teknolojik kapasitesine ve geleceğe yönelik işlevine değinen Uraloğlu, "Merkezimiz, yapay zeka uygulamalarından veri analitiğine kadar yeni nesil teknolojilere güçlü bir zemin hazırlayacak." bilgisini paylaştı.
Bakan Uraloğlu, dijitalleşme vizyonunu vurgulayarak "Türkiye’nin dijital geleceğini güvenli, kesintisiz ve yerli teknolojilerle inşa etmeyi sürdürüyoruz” dedi.
Hibya Haber Ajansı