Kingston, 2019’da %18,3 pazar payıyla SSD sevkiyatında lider oldu

kingston-2019da-183-pazar-payiyla-ssd-sevkiyatinda-lider-oldu-22042012

Kingston, 2019’da %18,3 pazar payıyla SSD sevkiyatında lider oldu

Kingston Technology Company Inc’in Flash bellek iştiraki, bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Digital, Inc. harika geçen 2019 yılının ardından SSD iş biriminin güçlü bir şekilde büyümeyi sürdürdüğünü duyurdu. Son kullanıcı, kurumsal şirket ve OEM sektörlerinde süren büyüme sayesinde 2020’nin ilk çeyreğindeki SSD talebi yüksek oldu. Kingston, 2019’dan bu yana SSD portföyünü üç yeni istemci SSD’si, ikisi VMware Ready™ derecesi alan beş adet veri merkezi odaklı sürücü ve ilk U.2 NVMe PCIe çözümüyle genişletti.

Forward Insights ve TRENDFOCUS analiz şirketlerinin yayınladığı 2019 pazar payı verilerine göre Kingston liderliğini güçlü bir şekilde korumaya devam ediyor. Forward Insights, Kingston’ın %18,3 pazar payı ile dünya genelinde kanal SSD sevkiyatında lider olduğunu açıkladı. Kingston’ı yarı iletken üreticileri Western Digital ve Samsung (sırasıyla %16,5 ve %15,1) takip ediyor. Forward Insights verilerine göre 2019’da kanala yaklaşık 120 milyon SSD sevk edildi.

Kingston pazarın genelinden iki kat daha fazla büyüdü!

“Kanaldaki talep çok yüksek olunca toplam sevkiyat da 2018’e göre yüzde 36 arttı.” diyen Forward Insights Başkanı ve Baş Analisti Gregory Wong sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kingston, rekabetçi ürün portföyü ve geniş dağıtım ağı sayesinde pazarın genelinden iki kat daha fazla büyüdü.”

TRENDFOCUS’un verilerine göre Kingston; Samsung ve Western Digital’in ardından yüzde 10,4 pazar payı ile dünyanın en büyük üçüncü SSD tedarikçisi konumunda. TRENDFOCUS, 2019’da tüm dünyada piyasaya sürülen SSD sayısının yıllık yüzde 36 artışla 276 milyona ulaştığını belirtti. SSD sayısının ve ortalama kapasitenin artmasıyla NAND tüketimi de yüksek seviyede oldu.

“2019’un büyük bölümünde görülen uygun fiyatlar SSD pazarında talebin artmasına yardımcı oldu. Bu da OEM’lerin sistemlerinde SSD’ye daha çok yer vermesini sağladı.” diyen TRENDFOCUS Başkan Yardımcısı Don Jeanette: “2020’nin geri kalanında PC’lerde SSD kullanım oranının yüksek kalacağını, çeşitli veri merkezi kurulumlarında SATA SSD’ler için güçlü talebin süreceğini ve PCIe için yüksek ölçekli sistemlerin de büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz.” diyor.

Kingston SSD İş Birimi Müdürü Ariel Perez, “Her iki analiz şirketinin 2019 araştırması da Kingston’ın SSD pazarında artan etkisini ve güçlü konumunu ispatlıyor. SSD pazarında güçlü SATA ürünleri, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara özel farklı NVMe çözümleriyle konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. OEM ve iş ortağı üretimlerindeki artışa ek olarak, birçok farklı uygulama ve ortam için tahmin edilebilir performans ve güvenilirlik sunan çeşitli yeni kurumsal çözümler sunmaktan da gurur duyuyoruz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı