Canon, baskı teknolojilerinde devrim yaratıyor

canon-baski-teknolojilerinde-devrim-yaratiyor--02042010

Canon, baskı teknolojilerinde devrim yaratıyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon; endüstriyel baskı alanlarındaki uzmanlığını geliştirdiği yeni teknolojilerle pekiştirmeye devam ediyor. Canon son olarak; iQuariusiX teknolojisiyle donatılmış, geliştirilmiş tabaka beslemeli inkjet baskı makinesi varioPRINT iX serisinin duyurusunu yaptı. Ayda 1 ile 10 milyon A4 imaj arasında değişen üretim hacmine sahip müşteriler için tasarlanan yeni baskı makinesi; ofset baskının görüntü kalitesi ve medya aralığı avantajlarını, inkjet baskının verimliliği ve düşük maliyet avantajlarıyla bir araya getiriyor.

Canon’un yeni baskı makinesi varioPRINT iX, 90 ila 350 gsm aralığındaki ofset kuşe kağıt dahil olmak üzere farklı medya seçeneklerine ve saatte 9000 SRA3 imaj (dakikada 320 A4 imaj) baskısı yapabilme kapasitesine sahip. Canon varioPRINT iX gelişmiş özellikleri sayesinde; pazarlama materyallerinden birinci sınıf posta içeriklerine, kataloglardan dergilere ve kitaplara kadar tüm ticari baskı uygulamasını yüksek hacimlerde üretebiliyor.

Canon varioPRINT iX serisi, %90’ı aşan ortalama çalışma süresi, sıfır bakım ve günlük ayar ihtiyacıyla, diğer tabaka beslemeli üretim baskısı teknolojileriyle karşılaştırıldığında, verimlilikte kayda değer bir artış elde etmeye yardımcı oluyor. Bununla birlikte Canon varioPRINT iX serisi sayesinde verimlilikteki artışın yanı sıra, çalışma maliyetlerinde de ölçümlenebilir düşüşler gözleniyor.

Devrim niteliğindeki bu yeni baskı serisi, 2015 yılında kullanıma sunulan varioPRINT i-serisi platformunun başarısı esas alınarak geliştirildi. Dünya çapında bugüne kadar 250’den fazla ünite kurulumu yapılan varioPRINT i-serisi; ticari baskı uygulamaları, kitaplar ve kaliteli doğrudan posta baskısına yönelik tabaka besleme inkjet üretim baskısı pazarında Canon’u baskı teknolojileri alanında pazarın lideri haline getiriyor.

Yeni iX serisinin özünü oluşturan en son iQuariusiX teknolojisi üç temel yenilikten oluşuyor:

  • Sektörde çığır açan kurutma sistemi, kağıdı korumak için hava ve ısıyı nemlendirme ile birleştiriyor. Bu sayede pek çok farklı medya seçeneğine uygun olarak, kusursuz düzlüğe sahip ve sonlandırmaya hazır, dayanıklı baskılar alınabiliyor.
  •  
  • Yenilenmiş su bazlı polimer pigment mürekkepler ve ColorGrip özelliği sayesinde 350 gsm’ye kadar kuşe kağıtlar dahil olmak üzere pek çok farklı medya seçeneğine olağanüstü, canlı ve dayanıklı renklerde baskı alınabiliyor.
  •  
  • Keskin metin ve çizgi detayları, pürüzsüz renk geçişleri ve mükemmel cilt tonları elde edilmesini sağlayan gerçek 1200 dpi görüntü işleme ve 1200 dpi, ortak geliştirilen Kyocera baskı kafaları sayesinde birinci sınıf görüntü kalitesi sunan iQuarius, kalite kontrolü teknolojileri bulunmaktadır. Geliştirilmiş baskı kafası kontrolü teknolojisi, bir entegre tarayıcı kullanarak üretim sırasında iz oluşma olasılığını ortadan kaldırmak için her bir baskı kafası deliğini (nozzle) otomatik olarak kontrol ediyor ve hizalandırıyor. Baskı kafası çalışma aktivitesi kontrolü, iş sırasında sorunlu delikleri tespit etme ve otomatik olarak düzeltme becerisi kazandırıyor ve bu şekilde çalışmama süresi azaltıldığı gibi yüksek görüntü kalitesi garantileniyor.

Canon varioPRINT iX, tüm bu özellikleriyle birlikte baskı öncesinde sorunlu sayfaları otomatik olarak tespit edebilme ve çıkarabilme özelliğine sahip. Hassas kağıt aktarımı sayesinde de kalite ve verimlilik seviyelerini iyileştiriyor. Bu yeniliklerin hepsi bir araya geldiğinde yeni baskı makinesi serisi kurumlara; tek bir inkjet baskı makinesinde mükemmel görüntü kalitesi, medya ve uygulama çok yönlülüğü, güvenilir verimlilik ve maliyet etkinliğinin bir dengesi sunuyor. Kullanıcılar, varioPRINT iX ile işlemlerini daha hızlı, kârlı ve güvenli şekilde gerçekleştirebiliyor.

Canon Europe, EMEA Ticari Baskı Üretim Baskısı Ürünleri Başkan Yardımcısı Peter Wolff: “Inkjet’in kullanıcılar tarafından cazip bulunmasının sebebi, artık çok daha kısa süreli olan teslim tarihlerinde ve hızlı değişiklik yapılması gereken düşük hacimli işlerin çok miktarlarda üretilmesinde mükemmel verimlilik sunmasıdır. varioPRINT iX serisinin sunduğu avantajlar sayesinde, artık kalite ve medya aralığı arasında ya da verimlilik ve maliyet arasında bir tercih yapılması gerekmiyor. varioPRINT iX’in üstün teknolojisi sayesinde, ticari baskı merkezleri, her türlü sipariş için, baskı kalitesinin kusursuzluğu, medya seçeneklerinin genişliği ve hızlı teslimat garantisi konusunda kendilerine güvenerek “evet” yanıtını verebilir. Yüksek performanslı, medya odaklı bir iş akışı tarafından desteklenen PRISMAsync baskı sunucusu, seçilen medya için uygun baskı parametrelerini otomatik olarak ayarlayarak verimliliği en üst seviyeye çıkardığı gibi, 8 saate kadar üretimlerde daha iyi seviyede planlama yapılmasını sağlıyor” dedi.

Canon Üretim Baskısı, Pazarlama Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı Christian Unterberger: “varioPRINT iX serisinin kullanıma sunulması grafik sanatları pazarına yönelik ürün portföyümüzdeki önemli bir güçlendirmelerden biridir. Canon’un Colorado UVgel teknolojisi ve ProStream bobin beslemeli baskı makinesinin yanında yerini alan varioPRINT iX serisi ile birlikte, ticari baskı merkezleri artık özel iş ihtiyaçlarını karşılayacak ürünü temin etmek için çeşitli seçeneklere sahip oldular” dedi.
Hibya Haber Ajansı