Sabancı Üniversitesi’nde tanıtım günleri online gerçekleşecek

sabanci-universitesinde-tanitim-gunleri-online-gerceklesecek-16072012

Sabancı Üniversitesi’nde tanıtım günleri online gerçekleşecek

Sabancı Üniversitesi, aday öğrenciler için 16 Temmuz – 9 Ağustos 2020 tarihleri arasında tercih dönemine yönelik online tanıtım günleri düzenleyecek. Akademik programlar, kontenjanlar, burs olanakları ve kampüs imkanlarıyla ilgili bilgilerin paylaşılacağı webinar formatındaki buluşmalara ek olarak aday öğrenciler ve aileleri, Sabancı Üniversitesi Kampüsünü online olarak gezebilecek.

Program seçme özgürlüğüyle fark yaratan Sabancı Üniversitesi, tercih dönemine yönelik 16 Temmuz – 9 Ağustos 2020 tarihleri arasında online tanıtım buluşmaları düzenleyecek. Aday öğrenciler ve ailelerinin akademik programlar, kontenjan bilgileri, burs olanakları ve kampüs imkanlarıyla ilgili bilgilendirileceği online tanıtım günlerinde Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici canlı yayında aday öğrencilerin sorularını yanıtlayacak. Üniversite yönetimi, dekanları ve akademik çalışanların da eğitim olanaklarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunacağı buluşmalarda ayrıca aday öğrenciler ve aileleri, Sabancı Üniversitesi Sanal Kampüs Turu ile üniversiteyi online olarak gezebilecek. Üniversite kampüsünü daha yakından görmek isteyenlere ise sınırlı kontenjanda ve önceden randevu alarak 24 Temmuz – 9 Ağustos 2020 tarihleri arasında salgın koşullarının gerektirdiği tüm önlemler dahilinde kampüsü ziyaret etme imkanı sunulacak.

Program seçme özgürlüğünü tam anlamıyla uygulayan ilk ve tek üniversite

Aday öğrencilere yönelik her gün farklı bir programın sunulacağı tanıtım günlerinde Sabancı Üniversitesi’ndeki disiplinler arası geçiş sistemiyle ilgili de detaylı bilgi verilecek. Öğrencilerin Yükseköğretim Kurumu Sınavları (YKS) sonucuna göre üniversite tercihini yaparken “bölüm” değil, fakültelerdeki “program grupları” bazında seçim yaptıkları bu sistemde, uzmanlık alanları dışında farklı disiplinler hakkında da eğitim alınabilmesi imkanı sunuluyor. Temel Geliştirme Programı üzerine yapılandırılan sistem sayesinde öğrenciler, Sabancı Üniversitesi’ne; Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler, Yönetim Bilimleri olmak üzere üç farklı fakülteden giriş yapabiliyorlar. Üniversiteye yerleşen öğrenciler, Temel Geliştirme Yılı’nı tamamladıktan sonra herhangi bir sınava alınmaksızın 11 farklı eğitim programı arasından kendi diploma alanını istedikleri gibi belirleyebiliyorlar.

2020-2021 Akademik Yılı’nda 775 öğrenci kabul edilecek

Sabancı Üniversitesi tanıtım günlerinde ayrıca 2020-2021 Akademik Yılı için belirlenen kontenjanlar ve burs olanakları da paylaşılacak. Buna göre bu yıl 775 öğrencinin kabul edileceği Sabancı Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 58’ine tam veya yarım burs imkanı sunulacak. Üniversitenin ilk yılında sağlanan Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu ve Onur Bursu ile öğrenciler akademik başarıya bağlı olmaksızın ücretsiz öğrenim ve yurt olanaklarından faydalanma hakkı elde edecekler. Tam ve yarım burs imkanlarına ek olarak öğrencilere Diploma Katkı Bursu, Şehit Çocukları Bursu ve Milli Sporcu Bursu sunulacak.

Sabancı Üniversitesi Tanıtım Günleri ile ilgili detaylı bilgileri https://www.sabanciuniv.edu/tr/lisans-adaylari adresinde bulabilir, tanıtım günleri programını üniversitenin sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı