BİST100 endeksi

bist100-endeksi-11062009

BİST100 endeksi

Coronavirüs sürecinde kapalı olan ekonominin açılması ve son zamanlarda vaka sayısında da korkulan artışın olmamasıyla piyasalarda risk iştahı artarken güvenli liman varlıklarında düşüşler ön plana çıkmış durumda.

Fed’in 10 yıllık Hazine verimlerini düşürmek için verim eğrisini kontrol etmeyi benimseyeceği ihtimali konuşulmaya devam ederken, dolar baskı altında kalmaya devam ediyor. Borsalar tarafında ise pandemi döneminden önceki seviyelere yaklaşıldığı görülüyor.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

Borsa İstanbul'da BİST100 endeksi, açılışta yükselişle güne başlamasının ardından gün içinde ABD Merkez Bankası'nın  kararları ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaları beklendi.

İkinci yarıda ise 110.000 puanın üzerine çıkılarak hisse bazında hareketlerle dar bir bantta işlemler devam etti. Dolar/TL tarafında ise 6,70-6,80 bandında yön arayışlarının devam ettiği görülmektedir.

İçeride Martta işsizlik oranı %13,2 seviyesinde gerçekleşti. OECD, coronavirüs salgınının yüzyılın en büyük barış zamanı ekonomik krizini tetiklediğini belirterek, salgında ikinci bir dalganın küresel ekonomiye büyük bir maliyeti olacağı uyarısında bulundu. OECD bu yıl coronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye ekonomisinin %4,3 daralmasın bekliyor

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı