Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi’nin 3. Gemisi’nin Denize İndirilme Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi’nin 3. Gemisi’nin Denize İndirilme Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi’nin 3. Gemisi’nin Denize İndirilme Töreni'nde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Kardeşim Şahbaz Şerif'i yeniden ülkemizde misafir etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Bir kez daha kendisine ve heyetine evinize, İstanbulumuza hoşgediniz diyorum.

Bugün MİLGEM gemilerinden denize indirilmesi için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tüm emek sahiplerini şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

Pakistan, Türk milletinin gönlünde her zaman müstesna bir konuma sahip olmuştur. Pakistan’ın önemli bir kısmını sular altında bırakan sel felaketi sonrasında ortaya çıkan görüntüler, 85 milyon olarak hepimizin yüreğini dağladı. Biz de kardeşlik hukukumuzun gereği olarak, oluşturduğumuz hava köprüsüyle ve iyilik trenleriyle, Pakistan halkı için elimizdeki imkânları seferber ettik. Pakistanlı kardeşlerimizin sel felaketinin yaralarını sarmaya başladıklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu zor günlerin üstesinden gelebilmesi için, geçmişte olduğu gibi gelecekte de, Pakistan’ın yanında yer almaya devam edeceğiz.

Savunma sanayi Pakistan ile işbirliğimizin önemli sac ayaklarından biri.

Terörün her türlüsüne karşı verdiğimiz mücadele sınır içi ve dışında sürecek. Teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden kimse beklemesin. Bize kimse ders veremez. Türkiye terör stratejisini devam ettirmekte kararlı. Kimsenin icazetini aramayız.

Milli mücadele günlerimizde Pakistanlı kardeşlerimizin verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık. Savunma sanayii Pakistan'la işbirliğimizin önemli sac ayaklarından biridir. Pakistan Türkiye gibi yakın coğrafyasındaki istikrarsızlıklar nedeniyle çeşitli meydan okumalarla karşı karşıya.

İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Teröristleri silaha boğanlar bize ders veremez. Yıllardır terörden Pakistan halkının çektiği acıyı ve bedelleri gayet iyi biliyoruz, bu vesileyle İstiklâl Caddesi ve Karkamış saldırıları sonrası gösterdiği dayanışma için Pakistan'a teşekkür ediyoruz.

Bize kimse ders veremez. Türkiye terör stratejisini devam ettirmekte kararlı. Kimsenin icazetini aramayız. Sınır hattımızda teröristleri silaha boğanlar bize ders veremez. Teröristleri destekleyenler hesaplarını yapsın.

2023 savunma sanayiimizde pek çok ilki yaşayacağımız bir sene olacak, Kızılelma üretim hattına girdi, ilk uçuşunu yapacak. Savunma sanayi alanında Türkiye'yi dünya liginde ilk sıralara taşıyana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Kimin eteğine yapışırsa yapışsınlar, bu insanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını mutlaka misliyle soruyoruz ve soracağız.

Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sınırlarımızın içinde ve dışında sürdürmekte kararlıyız. DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. 

İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin.

Dünyada savaş gemisini milli imkanlarla tasarlayan 10 ülke arasında yer alıyoruz. Hem askeri hem özel tersanelerde tasarlanan projelerle gurur duyuyoruz. Savaş gemileri dünya çapında rekabet gücüne sahiptir.

Özellikle kendilerine yönelik en küçük saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibindeki teröristlere müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez

Türkiye terörü kaynağından yok etmekte kararlıdır. Son yıllarda atılımlarla bölgesinde önemli küresel aktör haline gelmiştir. Kimsenin icazetini aramayız 2002 yılında sadece 62 savunma projesi yürütülürken bugün bu sayının 750'yi geçtiğini görüyoruz

Dünyada savaş gemisini milli imkanlarla tasarlayıp inşa eden ve idamesini gerçekleştiren on ülke arasında yer alıyoruz MİLGEM projemiz kapsamında en ileri donanmaya sahip savaş gemilerimiz dünya çapında rekabet gücüne sahip

İnsansız savaş uçağımız Kızılelma 2023'te ilk uçuşunu yapacak. Yine gelecek sene Milli Muharip Uçağımızı hangardan çıkaracağız Savunma sanayii alanında Türkiye'yi dünyanın süper liginde ilk sıralara yerleştirene kadar durmayacağız Dördüncü ve son gemimizi de Allah'ın izniyle Pakistanlı kardeşlerimize 2025'in şubat ayında teslim etmeyi planlıyoruz."

Hibya Haber Ajansı