Kağıthane Belediyesi, Malatya’da bin kişilik iftar veriyor

Kağıthane Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı illerden olan Malatya'da her akşam bin kişilik iftar veriyor.

Kağıthane Belediyesi, Malatya’da bin kişilik iftar veriyor

'Ramazan paylaşmaktır' sloganıyla ramazan etkinliklerine başlayan Kağıthane Belediyesi, ramazan faaliyetlerini deprem bölgesinde de sürdürüyor. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde her akşam bin kişiye yemek dağıtılmak üzere iftar çadırı kuruldu. Depremin vurduğu ilçede yaralar sarılırken, depremzede vatandaşlar ramazanın manevi havasını iftar çadırında hissediyor.

Kağıthane Belediyesi, bölgede çöplerin toplanması, altyapı kanalizasyonların temizlenmesi, enkaz taşıma ve yükleme, enkaz bölgelerinin hijyeni ve su ihtiyaçlarının karşılanması, kurulan konteynır ve çadır kentlerin alt yapısının oluşturulması gibi hizmetleri üstlendi.

Ekipler konteyner kentlerin elektrik, su tesisat ve mobilya montaj - tamirat işlemlerini de gerçekleştiriyor. Görevli 30 personel ile birlikte Kağıthane Belediyesi'ne ait 2 çöp sıkıştırma aracı, 2 ekskavatör, 4 bekoloder, 1 vidanjör, 1 kamyon, 2 arazöz sahada aralıksız görev yapıyor.

Hibya Haber Ajansı