Uzmanlar: Batıda daha sistematik karatina ve teste gereksinim var

uzmanlar-batida-daha-sistematik-karatina-ve-teste-gereksinim-var-25032011

Uzmanlar: Batıda daha sistematik karatina ve teste gereksinim var

Dış Haberler, 25 Mart (HİBYA) – Bugün The Wall Street Journal gazetesinde yayunlanan bir makalede batıda daha sistematik karantina ve test uygulamasına gereksinim oldyğu iddia edildi.

Makalede Çin'in Hubei Bölgesinde salgını durdurmak için aldığı sert önlemlere vurgu yapılan makalede ''Batı dünyasında virüsle mücadelede şu ana kadar alınan önlemler şu ana kadar Çin'deki önlemlerin boyutuna ulaşmamış ve daha da genişletilmesi beklenmelidir'' denildi.

The Wall Sstreet Journal'in makalesinde ''Wuhan kentinde gelişmeyi tersine çeviren gerçek şey hafif semptomları olan Euhan sakinlerinin ve enfekte olanlarla temas eden vatandaşların geçici hastanelere, otellere veya çeşitli kamu binaları gibi karantina merkezlerine yerleştirilmeleriydi. Bu tedbirlerin, Güney Kore ve Singapur'da da etkili olduğu görülüyor.'' denildi.

Gazeteye konuşan Edinburgh Üniversitesi'nde küresel sağlık profesörü Devi Sridhar, ABD, Birleşik Krallık ve bazı Avrupa ülkelerinin sonunda virüs salgınını kontrol edilebilmek ve daha fazla vakayı izole etmek için geçici hastaneler ve karantina merkezleri kurmaları gerekekeceğinin altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü Pazar günü yaptığı açıklamada, alınan kapatma tedbirlerinin salgını kontrol etmek için yeterli olmayacağı konusunda uyarmış, hükümetleri, covid-19 taşıyan ve temas halinde oldukları kişileri belirlemeye ve izole etmeye odaklanmaya çağırmıştı.

Makalede Wuhan'daki virüsle mücadelede bir diğer önemli başarı faktörünün de, Çin'in bölgeye, diğer bölgelerden binlerce ekstra doktor ve hemşire göndermiş olmasına da dikkat çekildi.


Hibya Haber Ajansı