Çevre Bakanı Kurum: Elazığ’da konut çalışmasına başladık

cevre-bakani-kurum-elazigda-konut-calismasina-basladik-30052004

Çevre Bakanı Kurum: Elazığ’da konut çalışmasına başladık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ’da deprem sonrası inşası başlayan konutların yerinde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, 19 bin 300 bağımsız konut çalışmasının başladığını belirtti ve  Elazığ ile Malatya’ya yapılan harcamaların maliyetinin toplam 5 milyar olduğunu ekledi.

Bakan Kurum konu hakkında, “Elazığ'da yaklaşık 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık ve bu çalışma gerçekten yeni Elazığ için Türkiye'ye ve dünyaya örnek gösterilebilecek. Depremin hemen ardından başlayan çalışmayla konutlar bir yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek.” dedi.

Kurum, yapılan deprem konutlarının maliyetinin toplam 5 milyar liray olduğunu şu sözlerle belirtti:

“Deprem konutlarının Elazığ ve Malatya’daki toplam maliyetinin 5 milyar lira. Çok hızlı bir şekilde seferber olduk. İnşallah Türkiye dünyaya örnek olacak yeni Elazığ diyebileceğimiz, şehircilik anlamında, kentsel dönüşüm anlamında, depremden sonra tüm birimleriyle tüm bakanlıklarıyla vatandaşları yanında nasıl olunması gerekir, yine yapılması gereken projeler en hızlı şekilde nasıl yapılır göstermek istiyoruz. Dalga dalga da diğer şehirlerimize bu projelerimizi gerçekleştireceğiz. Millet bahçemizin projesini Elazığ’da tamamladık, onun da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştireceğiz. Elazığ emin adımlarla 2023’e doğru gidecek, bölgede parlayan bir yıldız haline gelecek."


Hibya Haber Ajansı