Sakarya’da ramazan akşamlarının keyfi ''Hacivat Karagöz'' ile çıktı

SAKARYA - 29.03.2023 - HİBYA - Sakarya'da Açılan Kitap Sokağı’nda çocuklar için ramazan ayına özel Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi.

Sakarya’da ramazan akşamlarının keyfi ''Hacivat Karagöz'' ile çıktı

Her yıl iftar çadırları, Ramazan Sokağı, Kitap Sokağı, mehter, tasavvuf konseri ve birbirinden farklı etkinlikler düzenleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu yıl da vatandaşların buluşma adresi olan programlar organize ediyor.

Şehir merkezindeki AKM önünde açılan Kitap Sokağı’nda birbirinden kıymetli binlerce eser okur severlerle buluştu. Sanatın, sanatçının ve Ramazan’ın maneviyatının anlatıldığı bu sokakta ayrıca etkinliklerin sahneleneceği bir platform oluşturuldu. Büyükşehirin resmi sayfalarında tamamını açıkladığı ramazan etkinlikleri, bu ay ile özdeşleşmiş olan meddah oyunuyla başladı.

Tiyatro sanatçısı Seçkin Bayramoğlu’nun sahnelediği Hacivat Karagöz oyununa çocukların ilgisi  yoğun oldu. Ailelerin de çocukları eşliğinde bir araya geldiği iftar sonrası programında keyifli bir akşam yaşandı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin zamanı olan Ramazan ayında vatandaşımızla bir çay sohbetinde buluşuyoruz. Bayrama kadar birbirinden güzel etkinlikleri ve oyunları Sakarya’mız için derledik. Tüm vatandaşlarımızı Sanat Sokağımıza bekliyoruz.” denildi. 

 

Kaynak
Hibya Haber Ajansı