Avrupa' da iç karartıcı rekor sıcaklık artışı

avrupa-da-ic-karartici-rekor-sicaklik-artisi-23042009

Avrupa' da iç karartıcı rekor sıcaklık artışı

Dış Haberler, 23 Nisan (HİBYA) - Yıllık Avrupa İklim Raporuna göre 2019 yılında Avrupa' da önceki yıllara göre rekor düzeyde yüksek sıcaklıklar ölçüldü. Ölçümlerin başlamasından bu yana kıtanın en sıcak on iki yılının, on biri son yirmi yıl içinde gerçekleşti.

2019 yılında Fransa, Almanya ve İngiltere'de aşırı sıcaklık dalgalarıyla sıcaklık rekorları kırıldı. Sıcaklıklar, Güney Avrupa' da yaygın kuraklığa neden olurken Kuzey Kutbu' nda sıcaklık yıl boyu ortalamasının 1 derece üstünde gerçekleşti.

İklim Raporu 2019 Avrupa Birliği adına, Avrupa meteoroloji kurumu ECMWF ile Avrupa İklim İzleme Servisi C3S. tarafından hazırlandı.

Araştırmacılara göre, dünya daha da ısındıkça durum daha da kötüleşecek.

C3S başkanı Carlo Buontempo, Avrupa'nın uzun vadeli ısınma olgusuna odaklanmanın önemine dikkat çekerek, “Isınma trendi artık dünyanın her yerinde tartışmasız. Sonuç olarak bu sıvcaklık artışlarında rekorların sıklığı artıyor'' dedi.

Raporda karbon dioksit emisyonlarının, korona salgınının ekonomik sonuçları nedeniyle 2020'de azalmasının beklendiği ancak enfeksiyon salgını geçtikten sonra, emisyonların tekrar artacağı öngörülüyor.

İklim Raporunun amacı, politikacıların ve diğer karar vericilerin değişen iklimin daha net bir resmine dayanarak hareket etmelerine yardımcı olmak.


Hibya Haber Ajansı