Toroslar’ın 3 Ocak Destanı şiirlerle anlatılacak

Toroslar Belediyesinin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasının başvuruları, 16 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

Toroslar’ın 3 Ocak Destanı şiirlerle anlatılacak

MERSİN - 28.11.2022 - HİBYA - Toroslar Belediyesinin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasının başvuruları, 16 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte organize edilen yarışmaya; 18 yaşını doldurmuş olan herkes katılabilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler şiirlerini; 16 Aralık Cuma gününe kadar Mersin Yazarlar Derneği’nin internet adresine veya WhatsApp hattında ulaşabilecek.

Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altının verileceği yarışmanın sonucu ise 3 Ocak 2023 tarihinden önce yapılacak etkinlik veya internet ortamında yarışmacılara duyurulacak. Yarışmanın şartlarıyla ilgili detaylı bilgi; Toroslar Belediyesinin www.toroslar-bld.gov.tr ve Mersin Yazarlar Derneği’nin www.mersinyazarlardernegi.org internet adresinde yer alıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu sırasında verilen mücadelenin anlatılması ve amatör şairlere fırsat verilmesinin amaçlandığı şiir yarışmasının artık ulusal bir nitelik kazandığını söyledi.

Yarışmanın Türkiye genelinde ilgi görmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yılmaz, organizasyona destek veren Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek; “Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışmamız ülkemizin dört bir yanında yoğun ilgi görüyor. Kentimizin kurtuluş mücadelesini en güzel ifadelerle anlatarak bu anlamda derin hisler besleyen tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Her geçen yıl katılımın arttığı bu organizasyonla amacımız,  tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlamak.” dedi.


Hibya Haber Ajansı