İyimser olmak istiyoruz ama

iyimser-olmak-istiyoruz-ama-04022010

İyimser olmak istiyoruz ama

Geçen yıl aylık bazda genelde beklentinin altında çıkan tüketici enflasyonu, bu yılın ilk ayında beklentileri aşarak % 1.35 gerçekleşti. Yıllık TÜFE %12.15’e yükseldi. Bunun etkisini piyasa faizlerinde görüldü ve hafif yukarı tepki verdi. Enflasyondaki artışta bir miktar ana harcama gruplarının ağırlıklarındaki revizyon da etkili oldu. Bu veri,TCMB'nin 19 Şubat’taki toplantısında faiz indirimi trendine devamına engel olarak görülmediğini düşünmekteyiz.

 

Libya meselesi soğumaya bırakılırken İdlib’de ateşkes kararına uymayan Rusya destekli Suriye rejim ordusunun Türk askerine yaptığı saldırı sonucu 8 şehitimizin olması dikkatleri yeniden bölgeye çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyaretinde Rusya ile ilişkilere değindi. Fırat’ın doğusunda planlanan Türkiye-Rusya ortak devriyesi de süresiz iptal edildi. Bugün konuyla ilgili gelişmeler izlenecektir. Akşam ise ABD'den Halkbank ile ilgili temyiz mahkemesinden ara karar geldi. Temyiz Mahkemesi tarafından, Halkbank'ın ayrıcalıklı ve kısıtlı yargılanma talebini karara bağlayana kadar, federal mahkemedeki davanın bekleyeceği yönünde bilgi verildi.

 

Çin'deki yeni corona virüsü sahibi kişi sayısı 5 günde 10 binden 20 bine yükseldi. Ancan bunun sadece 190'ı Çin dışında. Çin, yılbaşı tatilini bu hafta sonuna kadar uzatmıştı. Borsa dün açılmış ve vadeli ile farkı kapatıp % 8 düşmüştü. Bugün ise tepki alışları hem Çin'de hem global borsalarda görülüyor. Nasıl olmasın ki petrol fiyatları 30 günde % 20 düştüKısa sürede bu sert düşüşün bir tepkisi olacağını düşünmekteyiz. Fakat bir-iki günlük tepkilerin devamı için piyasalar daha ikna edici sonuçlar görmek isteyebilir.

 

STRATEJI

BIST100 Endeksi için bir süredir bahsettiğimiz 119 bin desteği güncelliğini koruduğu altına sarkması halinde hedge yapılmasının doğru olacağı görüşündeyiz. Dünden beri süren tepkiyi bu gözle izliyoruz.


Hibya Haber Ajansı