Koronavirüs döneminde Vodafone'lular dijitalleşmeyle birbirine bağladı

koronavirus-doneminde-vodafonelular-dijitallesmeyle-birbirine-bagladi-09042010

Koronavirüs döneminde Vodafone'lular dijitalleşmeyle birbirine bağladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan “evde kal” tedbirleriyle birlikte Vodafone’luların dijital kanalları kullanım oranı da arttı. Vodafone Yanımda, Online Self Servis ve Vodafone TV gibi dijital kanalları kullanan aylık aktif müşteri sayısı 16 milyona yaklaşırken, Vodafone müşterilerinin aylık dijital etkileşimleri ise 640 milyona ulaştı. Vodafone, dijitalleşmenin gücüyle birbirine bağlanan müşterilerine destek olmak için “Birlikteyiz” temalı bir reklam filmi de yayınladı.

9 Nisan 2020 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, koronavirüsle mücadele kapsamında evinde kalan müşterilerine güçlü altyapısıyla destek oluyor. Türkiye’nin 81 ilinde 20 bini aşkın 4.5G iletişim noktasıyla 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdüren Vodafone, dijital ürün ve hizmetleriyle de müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Son dönemde Vodafone Yanımda, Online Self Servis ve Vodafone TV gibi dijital kanalları kullanan aylık aktif müşteri sayısı 16 milyona yaklaşırken, Vodafone müşterilerinin aylık dijital etkileşimleri ise 640 milyona ulaştı. Bu süreçte, Vodafone Yanımda mobil uygulamasında %15’e yakın, Vodafone Yanımda web sayfasında %35’lik trafik artışı görüldü. Vodafone müşterilerinin dijital kanallardan yaptığı işlemler web tarafında %39 artarken, Vodafone Yanımda uygulaması özelinde bu artış %26 olarak gerçekleşti. Vodafone’un mobil trafiğinde %13, sabit trafiğinde ise %21’lik artış kaydedildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:

İnsanların evden çalıştığı, işyerlerine uzaktan bağlandığı, toplantılarını video konferans benzeri yöntemlerle gerçekleştirdiği bir döneme girdik. Alışverişler online siteler üzerinden yapılıyor, uzaktan eğitim platformlarına ve dijital yayınlara talep artıyor. Bu dönemde internet en temel ihtiyaçlarımızdan biri haline geldi. Biz de tüm kaynaklarımızla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Türkiye'nin potansiyeline duyduğumuz inançla bugüne kadar yaptığımız toplam yatırım 22 milyar TL’ye yaklaştı. Bugün 81 ilde 20 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürüyoruz. İnsanların aileleri ve arkadaşları ile bağlantıda olması, işletmelerin uzaktan çalışma modeliyle faaliyetlerini sürdürebilmesi, sağlık hizmetlerine elimizden gelen desteğin verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim almaya devam edebilmesi için şebekelerimiz ve uzman ekiplerimiz ile birlikte toplumun hizmetindeyiz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz.”

“Birlikteyiz” reklamı yayında

Vodafone, dijitalleşmenin gücüyle birbirine bağlanan müşterilerine destek olmak için “Birlikteyiz” temalı bir reklam filmi de yayınladı. Vodafone’un Team Red imzalı yeni reklam filminde, “Birlikte öğrenelim, birlikte hareketlenelim, birlikte eğlenelim, birlikte pişirelim, birlikte kalalım. Yan yana olmasak da birbirimizden hiç kopmayız. Vodafone Supernet 4.5G ile hep birlikte kalalım” mesajı veriliyor.

Hibya Haber Ajansı