JD Vance: Grönland'ı korumakla yükümlüysek, fayda sağlamamız da makul olur

Washington, 10 Şubat (Hibya)-Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı JD Vance, Ermenistan ziyareti sonrası Azerbaycan’a geçerken bölgedeki barış süreci hakkında açıklama yaptı.

JD Vance: Grönland'ı korumakla yükümlüysek, fayda sağlamamız da makul olur

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance Ermenistan’da gerçekleştirdikleri verimli ziyaretin ardından Azerbaycan’a ulaştığını aktardı.Vance, Ermenistan’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, “24 saat sahada olduktan  sonra bulunduğumuz yer hakkında çok iyi hissediyorum. Başkan, harika bir barış anlaşması imzaladı ve yönetim bunun uygulanmasını gerçekten sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı ayrıca, Grönland’ın ABD’nin ulusal güvenliği açısından önemine dikkat çekerek, “Bu devasa toprakları korumakla yükümlüysek, ABD’nin bundan bir fayda sağlaması da makul olur” dedi.

  Hibya Haber Ajansı