Ünlüler orman yangınları için tek nefes oldu

unluler-orman-yanginlari-icin-tek-nefes-oldu-18062001

Ünlüler orman yangınları için tek nefes oldu

Usta oyuncu Cüneyt Arkın başta olmak üzere, Burcu Kara, Zeyno Gönenç, Seray Sever, Emre Üçtepe ve Ümit Erdim gibi sanat dünyasından 16 ünlü isim Orman Genel Müdürlüğü’nün başlattığı kampanya için bir araya geldi. Orman yangınları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için hazırlanan reklam filminde tek nefes olan ünlüler, “Lütfen Geleceğimi yakma!”, “Kamp Ateşini Söndür”, “Ormanı Yakma” sözleri ile kampanyaya gönüllü desteklerini verdi.

Türkiye’deki orman varlıklarının korunması ve geliştirilmesi için 181 yıldır çalışan Orman Genel Müdürlüğü, yüzde 90 oranında insan kaynaklı olan orman yangınları konusunda toplumda farkındalık yaratmak için yeni bir kampanya başlattı. 7’den 77’ye herkese ulaşmak için reklam kampanyasında toplumda tanınan ve sevilen ünlü simalar yer aldı. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı önderliğinde 17 Haziran’da İzmir’de gerçekleşen basın toplantısında tanıtımı yapılan kampanya kapsamında açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Sanat dünyasının değerli üyelerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunarım” dedi.

16 ünlü ormanlar için bir araya geldi

Aralarında usta oyuncu Cüneyt Arkın’nın yanı sıra, Caner Cindoruk, Turgay Tanülkü, Emre Üçtepe, Burcu Kara, Oylum Talu, Saba Tümer, Wilma Elles, Hakan Vanlı, Zeyno Gönenç, Şebnem Özinal, Murat Tavlı, Seray Sever, Ümit Erdim, Zeynep Eronat ve Metin Şentürk’ün yer aldığı 16 ünlü reklam filmi videolarını kendileri çekti. Pandemi sürecindeki sosyal hayat kısıtlamalarından ötürü bir araya gelinememesi reklam filminin çekilmesine engel olmadı. Ünlülerin kendi ev ortamlarında çektikleri videoları ile tek bir reklam filmi hazırlandı.

Alo 177’ye dikkat çektiler

“Geleceğini yakma!”, “Mangal ateşini söndür!”, “Doğaya yanan sigara izmaritini atma!”, “Yangına hassas bölgelerde ateş yakma!” gibi sloganların kullanıldığı reklam kampanyasında orman yangınlarında erken müdahale için hayati önem taşıyan Alo 177 Orman Yangını İhbar hattına “Ormanda ateş ve duman gördün mü hemen 177’yi ara” sloganı ile dikkat çekildi. OGM sosyal medya hesaplarından #OrmanVatandır hashtag ile paylaşılan kampanya kısa sürede yankı uyandırarak trend topic listesine girdi.

Orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı

Orman yangınlarının önlenmesi ve orman varlıklarının geliştirilmesi için toplam 36 bin personeli ile gece gündüz çalışan Orman Genel Müdürlüğü’nün 2010-2019 istatistiklerine göre yangınların yüzde 10’unun yıldırım, yüzde 90’nının ise insan kaynaklı olduğu biliniyor. Ormanların insan hayatı için büyük önem taşıdığından bahseden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Pandemi süreci sağlıklı insan için sağlıklı doğa olması gerektiğini bize bir kez daha gösterdi. Ormanlar sürdürülebilir kalkınma için gerekli olan su, gıda, barınma gibi ihtiyaçları sağlarken, doğanın korunmasına ve iklim değişikliğine sebep olan sera gazı salınımlarının azaltılmasına da destek oluyor. Orman varlıklarının korunmasında bizim en büyük düşmanımız orman yangınları. Bu kampanyamızı da orman yangınları konusunda vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak için hazırladık. Bu vesile ile kampanyada yer alan 16 değerli isme teşekkür ederiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı