Bakan Özer ve Bakan Çavuşoğlu bilgilendirme toplantısı yaptı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesi olan 10 ildeki öğrencilerin diğer illere nakilleriyle ilgili süreç kapsamında 48 bin 457 öğrencinin nakil işleminin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakan Özer ve Bakan Çavuşoğlu bilgilendirme toplantısı yaptı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer, 71 ilde eğitim öğretime 20 Şubat Pazartesi günü başlanacağını anımsatarak deprem bölgesi olan 10 ildeki öğrencilerin diğer illere nakilleriyle ilgili süreç kapsamında da 48 bin 457 öğrencinin nakil işleminin gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Özer, 10 il içindeki hangi illerde ve ilçelerde eğitim öğretime başlanacağı değerlendirmesinin ise 21 Şubat Salı günü kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Bakan Özer şu bilgileri paylaştı:

"Dün itibarıyla yeni bir karar daha aldık. Biliyorsunuz, bizim 81 ilde pansiyonlarımız var, yatılı öğrenci olarak öğrencilerimiz orada o imkanlardan yararlanıyor. Bu naklini aldıran, isteyen öğrenci, yatılı burslu olarak, ücretsiz olarak bu pansiyonlarımızdan da yararlanabilecek. Şu ana kadar bizim 71 ildeki kapasitemiz 521 bin 735. Nakillerde kullananlarla birlikte 279 bin 998 kapasite şu anda öğrencilerimiz tarafından kullanılıyor. 241 bin 737 ilave kapasitemiz var. Nakillerini yapan ailelerden istirhamımız, bu imkanın farkında olsunlar ve çocuklarımızı pansiyonlarımıza yerleştirsin. Ücretsiz olarak orada kalsın ve eğitim öğretimlerine devam etsin."

Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü imkanın değerlendirildiğini dile getiren Bakan Özer, tüm vatandaşlara hizmet vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bakan Özer, kapasitelerinin bulunduğunu ve bu kapasiteyi sonuna kadar depremzede vatandaşlar için kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı