Toparlanmaya ilişkin güç kazanan beklentiler risk iştahını destekliyor

toparlanmaya-iliskin-guc-kazanan-beklentiler-risk-istahini-destekliyor-08062009

Toparlanmaya ilişkin güç kazanan beklentiler risk iştahını destekliyor

Piyasa Gündemi

Normalleşme adımlarının etkisiyle ekonomik toparlamaya dair güç kazanan iyimser beklentiler geçen hafta genelinde de risk iştahını desteklemeye devam etti. Cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisi azalış beklentilerine karşın artış kaydederken, ekonomik toparlanmaya ilişkin beklentiler ve risk iştahı güç kazandı. Piyasa kapanışından sonra Türkiye’ye ilişkin not değerlendirmesini paylaşması beklenen Moody’s’den herhangi bir not değişikliği gelmedi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir ekonomik veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Son haftalarda piyasalarda pozitif bir fiyatlama etkili olurken, geçen hafta da yukarı yönlü seyir korundu. ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrasında küresel piyasalarda alımlar güç kazandı. Yurt dışı piyasalarda güçlü yükselişler yaşanırken, BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,44’lük daha sınırlı bir yükselişle 110.022 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü güçlü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının ise güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,78 – 6,79 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,76’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de kısa vadede takip ettiğimiz en önemli destek seviyesi geçtiğimiz hafta aşılan 108.250 – 108.750 aralığı. Bu iki seviye salgın sürecinde yaşanan düşüşün %61,8’i ve o dönemde oluşan son boşluğun dolacağı seviyeler olması nedeniyle oldukça önemli seviyelerdi. Buranın üzerinde kalındığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Buna rağmen bu seviyelerin altında olacak bir kapanış, endekste oluşan negatif aykırılıklarla birlikte görünümün daha da bozulmasına neden olabilir.  Bu da ilk olarak 105.000 – 103.000 civarına kadar olacak bir harekete neden olabilir. Yukarıda ise 110.750 ilk direnç konumunda iken buranın geçilmesi hareketin hızlanmasına ve 113 bin civarının gündeme gelmesini sağlayabilir.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı