Risk iştahı toparlanırken salgın önemini koruyor

risk-istahi-toparlanirken-salgin-onemini-koruyor-26032009

Risk iştahı toparlanırken salgın önemini koruyor

Piyasa Gündemi

Fed’in sınırsız parasal genişleme adımı ve ABD’de 2 trilyon dolarlık teşvik paketi bu hafta küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler oldu. Bununla birlikte virüs salgınına ilişkin gelişmeler piyasaların gündemindeki yerini koruyor. Küresel çapta toplam vaka sayısı 470 bini aşarken, özelikle Avrupa ve ABD’de can kayıpları artmaya devam ediyor. Yurt içinde vaka sayısı 2.433’e, hayatını kaybeden kişi sayısı da 59’a yükseldi. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – GSYH 2019/4Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomileri desteklemeye yönelik atılan adımlar neticesinde bu hafta hisse piyasalarında toparlanma çabasının güç kazandığı görülüyor. Özellikle salı günü güçlü yükselişlerin yaşandığı hisse piyasalarında dün daha dalgalı bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi günü %0,25’lik düşüşle 89.063 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %2’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkimken, Japonya borsası negatif ayrışıyor. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,44 – 6,45 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,45'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Alınan parasal ve mali teşviklere karşın, virüsün Türkiye de dahil Avrupa ve ABD’deki yayılma hızı endişe oluşturmaya ve bu teşviklerle borsalarda yaşanan yükselişler pozisyon kapama fırsatı olmaya devam ediyor. Sınırsız tahvil alımı vaadi ve 2 trilyon doları aşan teşvik paketine ile önceki gün ve dün ABD’de endekslerde yaşanan sert yükselişlerin ardından burada da satışların geldiği görüldü. Dün 92 bini test ettikten sonra 89 bin civarında kapanan endekste, bu seviyenin altında ilk güçlü destek 86.500 civarında bulunuyor. Dün gerçekleşen yüksek hacme rağmen endeksin yukarıda tutunamaması negatif görünüm oluştursa da 89 bin üzerinde olacak yeni bir kapanış pozitif görünümü destekleyebilir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı