Sel sularına kapılan TIR sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı

ŞANLIURFA - 24.03.2023 - HİBYA - Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde sel sularına kapılan TIR sürücüsü Emin Ergün'ün cesedine ulaşıldı. Böylelikle sel felaketinde can kaybı 21'e yükseldi.

Sel sularına kapılan TIR sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı

15 Martta Şanlıurfa'da kullandığı TIR'la birlikte sel sularına kapılarak kaybolan Emin Ergün'ün bulunması için Atatürk Baraj Gölü ve çevresinde 100 kişilik arama kurtarma ekibinin çalışmaları sonucu kayıp Ergün'ün cesedine 9'uncu günde ulaşıldı. Bozova ve Hilvan ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunun Yalıntaş Mahallesi geçişinde 15 Mart'ta sel sularına kapılarak gözden kaybolan TIR'ın, ön kupası ve dorsesine yağmur sularının Atatürk Baraj Gölü'ne döküldüğü bölgede ulaşılmıştı. 

Şanlıurfa Valiliği'nden  yapılan açıklama şöyle;

"Şanlıurfa ili Bozova ilçesi Hilvan Karayolu üzerinde meydana gelen sel afetinde 15 Mart günü sel sularına kapılarak kullanmakta olduğu 27 AHG 644 plakalı TIR’ı ile birlikte kaybolan TIR sürücüsü Emin Ergün'ün cansız bedeni Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ekipleri tarafından teknik cihazlarla ve dalgıçlarla sürdürülen aramalar sonucunda 24. Mart günü saat:13.17 sıralarında kıyıdan 2 km Atatürk Barajı içerisinde ve 10 m. derinlikte Sualtı Arama Kurtarma ekibi tarafından bulunmuş ve Bozova Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanılmıştır."

Hibya Haber Ajansı