FX Piyasaları

fx-piyasalari-21052012

FX Piyasaları

USD/TRY: Bu sabah risk iştahında bir miktar zayıflama eğilimi görülse de, Gelişmekte Olan Ülke para yatay bir görüntü sergiliyorlar. Mevcut likidite koşullarında ekonomilerin kademeli açılmasını fiyatlayan ve son günlerde emtia fiyatlarındaki yükselişten de ilave destek bulan piyasalardaki satış eğilimini şu aşamada kar realizasyonu olarak değerlendirmek mümkün. Halihazırda VIX 30'un altında seyrederken, Ons Altın, borsalardaki satışa karşın baskı altında. Bu kapsamda, son zamanlarda dengelenme eğiliminde olan GOÜ para birimlerinde de bu sabahki yatay hareketler devam edebilir. Bugün saat 14'teki TCMB faiz kararı öncesinde Dolar / TL ise 6,80 seviyesinin hafif altında seyrediyor. Enflasyonda aşağı yönlü risklerin ağırlık kazanmasının yanı sıra iktisadi faaliyete desteğini sürdürmek amacıyla Merkez Bankası'nın politika faizini 50 baz puan indirimle %8,25 seviyesine çekmesi olası görünüyor. Beklentilere yakın 50 veya 75 baz puanlık bir indirimin kur üzerinde sınırlı etki yapabileceğini düşünüyoruz. Swap konu başlıklı haber akışı da yakından izlenirken, şu aşamada yaşanan düşüşlerin ardından 50 günlük ortalamasına kadar gerileyen kurda bir miktar tepki hareketleri gündeme gelebilir. Diğer yandan, risk primimizdeki düşüş, devam eden swap beklentileri ve 100 seviyesinin altındaki Dolar endeksine (DXY) bağlı olarak kurda olası yükselişler ise sınırlı kalabilir. Bu kapsamda kurun, gün içerisinde 6,75 - 6,8350 arasında dalgalanabileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda, aşağıda 6,7040 desteği, yukarıda ise 6,8720 direnci takip edilebilir. Son olarak, bugünkü ajandaya baktığımızda, Avrupa'da ve ABD'de mayıs ayına ilişkin imalat ve hizmet sektörleri öncü PMI verileri takip edilecek



EUR/USD: Almanya ve Fransa'nın destek paketinde anlaşma sağladığına yönelik gelişmenin Avro tarafında fiyatlanmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan, bu sabah risk iştahında bir miktar azalma olsa da oynaklıklarda önemli bir hareketlilik gözlenmiyor. Bu kapsamda, paritede yükseliş eğiliminin devam edebileceğini düşünüyoruz. Sıralı dirençler olarak 1,1015 ve 1,1040 hedef olabilir. Diğer yandan, olası geri çekilmelerde 1,0920 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.


XAU/USD: Bugün baskı altında olan değerli maden, takip ettiğimiz 1.738 seviyenin altına sarkma eğiliminde. Küresel borsalardaki satıcılı görüntüye karşın düşüş eğiliminde olan Ons Altın, 1.746 direncini aşmadıkça 1.738 seviyenin altında zayıflayarak 1.726,5 seviyesine kadar gerileyebilir. Bu seviyenin altında ise 1.720 yakın destek. Diğer yandan, 1.746 seviyesinin geçilmesi durumunda 1.760 hedef olarak izlenebilir.


 

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı