Evde kalan herkesin bir ''Akıl Fikir Kitabı'' olmalı

evde-kalan-herkesin-bir-akil-fikir-kitabi-olmali-14042010

Evde kalan herkesin bir ''Akıl Fikir Kitabı'' olmalı

Evde zamanı değerli kılmanın yolları bu kitapta!
 
  • Uzaktan eğitim dersleri sona erdi, ödevler tamamlandı. Acaba arta kalan zamanı nasıl değerlendirmeli?
     
  • Kütüphanedeki bütün kitaplar okundu, yenileri internetten sipariş verildi; ama şimdilik, kitaplar olmadan vakit geçer mi?
     
  • Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var, çekirdek aileyi masa başına toplamak için neler planlamalı? 
Evlerimizde kaldığımız bugünlerde hepimizin zihnini en çok bu sorular meşgul ediyor, Akıl Fikir Kitabım dolu dolu etkinlik önerileriyle herkesi yaratıcılığa davet ediyor!

Artık ''Saatler geçmek bilmiyor, çocukları ve hatta kendimizi eğlendirecek oyalayıcı ama aynı zamanda kazanım odaklı uğraşlar bulamıyoruz,'' diye yakınmak yok. Çünkü karantina günlerini türlü aktivitelerle, neşe içinde geçirmenizi sağlayacak rengârenk bir kitap önerimiz var!

Bu kitap konuşuyor!

Bir süper kahraman olduğunu hayal et, süper gücün ne olurdu?
Tesadüf bu ya, bir silgi icat ettin, gazeteden ilk önce hangi haberi silmek isterdin?


Çocuğunuz alışılagelmiş kitaplara mesafeli yaklaşıyor, kendisini yönlendirecek, onunla konuşan bir kitap mı arıyor? İşte aradığı kitap! Evet, yanlış okumadınız; tam da bir dosta, yol arkadaşına ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde Akıl Fikir Kitabım bu manevi eksikliği gideriyor ve sizinle arkadaşlık kurmaya çalışıyor.

Evde kalan herkesin bir Akıl Fikir Kitabı olmalı...

Aygül Bahar Yılmaz'ın yazıp Güneş Bloedorn'un resimlediği Akıl Fikir Kitabım, çocukların yaratıcılığını geliştirip onları sürekli yeni şeyler üretmeye teşvik eden, etkileşimli bir başvuru kaynağı. Her sayfası ayrı bir keşif ve farklı bir deneyim sunan bu etkinlik kitabı, merak duygusunu tetikleyici yönergeleriyle 8 yaş ve üzeri okurlarının hayal güçlerini zenginleştiriyor, bakış açılarını çeşitlendiriyor. Özgün içeriğiyle fark yaratan Akıl Fikir Kitabım, bilimden sanata, tarihten teknolojiye onlarca farklı konu üzerine düşünmeye, araştırmaya, tasarlamaya, yazmaya, çizmeye ve hatta karalamaya davet ediyor.

Evde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

Çocuklar için sokağa çıkıp oyun oynamak bir süreliğine mümkün olmasa da, onları dünyanın dört bir yanına götürecek, hatta Mars'a ışınlanmalarını sağlayacak deli dolu hayalleri var. Tabii bir de onlara rehberlik edecek yeni dostları: Akıl Fikir Kitabım!

Zamanı durdurabilseydin ilk olarak ne yapardın? Her şeyin başı sağlık. Hastanelerin en iyi hizmeti vermesine yönelik bir yarışma düzenleniyor, nasıl bir projeyle katılırsın? İnsanların konuşamadığı ve her şeyi beden diliyle anlatmaya çalıştıkları bir ortamda mutlu olduğunu hangi hareketlerle ifade edersin? Bir mucize oldu ve bir resmin içinde yaşamaya başladın. Resmin içindeyken neler hissedersin? Peki, gelecek yılki kendine bir mektup yazmanı istesek, hayallerine ve amaçlarına ulaşmak için ne tavsiye edersin?

Yaratıcı düşünme etkinlikleriyle dolup taşan Akıl Fikir Kitabım, müzik aleti icat etmekten uzayda araştırma gezisi yapmaya uzanan seçkisiyle çocukların ilgi alanlarına seslenen zengin bir içerik sunuyor. Şimdilik yalnızca evde (sosyal mesafelendirmeye dikkat!), ama insanlık Covid 19'u yenmeyi başardıktan sonra okulda, parkta, otobüste, plajda, kısacası her yerde ve her çantada yer edinecek bu eğlenceli kitap, hayal gücünün sınırlarını zorlamaya çağırıyor. 

Gerek bireysel olarak gerekse ebeveynlerin çocukları ile keyifli ve nitelikli zaman geçirmelerine olanak sağlayan Akıl Fikir Kitabım, empati kurma, başkalarıyla işbirliği yapma gibi olumlu kazanımları pekiştiriyor.

O hâlde, hazır evdeyken bol bol tasarla, yaz, çiz, karala!

Can sıkıntısına deva olan 
Akıl Fikir Kitabım'la hayatı ıskalama...




#EvdeKitapOkumakKoronadanKorur


Kaynak:Tudem
Hibya Haber Ajansı