Vatandaşlara sokağa çıkma yasağı öncesinde alışverişlerini gerçekleştirmelerini öneriyor

vatandaslara-sokaga-cikma-yasagi-oncesinde-alisverislerini-gerceklestirmelerini-oneriyor-15042012

Vatandaşlara sokağa çıkma yasağı öncesinde alışverişlerini gerçekleştirmelerini öneriyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkilerini gösteren Koronavirüs (Covid-19) salgını süresince tüketicilerin market alışverişlerini en rahat ve hijyenik şartlarda sürdürmeleri için çalışmalarına hızla devam ediyor. Federasyon yönetimi tarafından, önümüzdeki hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 48 saat boyunca gerçekleşecek sokağa çıkma yasağı öncesinde, vatandaşların hafta sonu için ihtiyaçlarını belirleyerek Cuma günü akşam saatlerine kalmadan, önümüzdeki günler içinde alışverişlerini tamamlamaları önerildi.

 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Korona virüs salgınına karşı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından belirlenen tedbirleri hassasiyetle uygulayarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki üyeleriyle beraber mücadeleye destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Uygulanan tüm tedbirlerle çalışmalara hız kesmeden devam edilirken, vatandaşlara hafta sonunda gerçekleşecek sokağa çıkma yasağı öncesinde özellikle Cuma günü akşam saatlerine kalmadan, hafta sonunda ihtiyaç duyabilecekleri tüketim maddelerini önceden listeleyerek, alışverişlerini önümüzdeki günler içinde gerçekleştirilmeleri önerildi.


Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün yaptığı açıklamada, “Korona virüs sebepli pandemi ilanı ve sonrasında gelişen olağanüstü durum sebebiyle, ülkemizin 4 bir yanında binlerce yerel marketimizde, tedarikçilerimizin desteği ve çalışanlarımızın özverisi sayesinde en hızlı ve kaliteli hizmeti halkımıza sunmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta sonunda ilkinin yaşandığı ve geçtiğimiz gün Sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası 17 Nisan 2020’den başlayarak 30 büyükşehir ve Zonguldak ilini kapsayacak ve önümüzdeki hafta sonlarında da yürürlükte olacak sokağa çıkma yasağı uygulamasının açıklamasının akabinde, bizler de operasyonlarımızı çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını gözeterek uygun şekilde düzenledik. Halkımızın önümüzdeki hafta sonu ihtiyaç duyabilecekleri malzemelerin alışverişlerini Cuma akşam saatlerine kalmadan, bugün ve yarın içinde gerçekleştirmelerini öneriyoruz. Böylece, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, devletimizin ve milletimizin büyük gayretle yürüttüğü mücadele ile elde edilen sonuçların daha iyiye gitmesi ve bu sıkıntıyı bir an evvel ortadan kaldırmaya destek olmak mümkün olabilecektir. Tedarik zincirimizin sağlam ve düzenli olması sayesinde market raflarımız her zaman olduğu gibi dolu olacaktır. Fakat, bazı vatandaşlarımızın son dakika ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarını Cuma akşam saatlerinde satın almaları söz konusu olabileceğinden, yoğunluğun tekrar yaşanmaması için, halkımızı şimdiden alışveriş listelerini oluşturarak özellikle bugün ve yarın gün boyu alışverişlerini tamamlamak üzere yerel marketlerimize bekliyoruz. Bu arada, açıklama dışında kalan tüm illerimizdeki yerel marketlerimiz hafta sonu boyunca operasyonlarına devam edecektir” dedi.

Yerel marketlerde en çok satan ürünler belirlendi

Düzgün, yaptığı açıklamada ayrıca son bir ay içinde gerçekleşen satış verilerinin incelenerek en çok satın alınan ürünlerin un ve makarna olduğunu açıkladı. Düzgün sözlerine şöyle devam etti: “Korona virüs salgının ülkemizi etkilemeye başladığı Mart ayının başından beri halkımızın alışveriş ve tüketim alışkanlıklarında farklılıklar ortaya çıkmıştır. Son bir ay içinde, Doğu Anadolu, Ege, Karadeniz, İstanbul ve Kayseri PERDER üyelerimizden aldığımız verileri değerlendirdiğimizde, temel gıda kategorisinde birinci sırada makarna, ikinci sırada un, üçüncü sırada ise bakliyat ürünleri, manav kategorisinde en fazla C vitamini içeriği olan besinler, temizlik kategorisinde sabun ve sıvı sabun başta olmak üzere, ev ve yüzey temizlik ürünleri ile kağıt ürünlerinin satın alındığını gözlemliyoruz”.

Halkımıza en hızlı ve güvenli hizmeti sunuyoruz

Koronavirüs salgını sürecinde, hem çalışan hem de halk sağlığı açısından birçok önlem alan ‘Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından vatandaşların temel gıda maddelerine ve temizlik ürünlerine güvenle ulaşmasını sağlamak amacıyla daha önce yapılan çalışmaları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Yerel marketlerimizde gerçekleştirilen alışverişlerin saat 16.00-20.00 arasında yoğunlaştığından, tüketicilerin ve çalışanların sosyal mesafeyi koruyabilmeleri ve hijyenik ortam yapısının sağlanması açısından, alışverişlerin sabah saatlerinden başlayarak günün farklı saatlerine yayılarak gerçekleştirilebileceği hatırlatılmıştır.
  • Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel marketlerimizde halkımızın ihtiyaç duyacağı her türlü gıda ve temizlik ürünlerinin tedarik edilmesinde aksaklık yaşanmaması için her türlü önlemi aldık. Tedarikçilerimizle devamlı iletişim halindeyiz hiçbir marketin raflarının boş kalmaması için çalışmalar sürdürülmektedir.
  • Yerel marketlerimizin depolarında, reyonlarında, kasalarında ve dağıtım hizmetlerinde görev yapan tüm çalışanlarımızın hijyen kurallarına uyarak görevlerine devam etmeleri sağlanmaktadır.
  • Ayrıca, tüm yerel marketlerimizde gerekli hijyen koşullarının sağlanması için dezenfeksiyon işlemleri 7/24 düzenli olarak yapılmaya devam etmektedir.
  • 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarıya çıkmasına getirilen kısıtlamadan dolayı bu kişilere hizmet sağlamak için her bölgede belediyeler ve STK’larla işbirliği yapılmaktadır.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun Türkiye’nin dört bir yanındaki üyesi yerel marketler, tüm Türkiye’de her gün milyonlarca müşterisini ağırlıyor.

Kaynak:Türkiye Perakendeciler Federasyonu
Hibya Haber Ajansı