Yazar Mustafa Arslantunalı çocuklarla buluşuyor

yazar-mustafa-arslantunali-cocuklarla-bulusuyor--17012009

Yazar Mustafa Arslantunalı çocuklarla buluşuyor

İstanbul Modern’in İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Art Maker Lab Öğrenme Merkezi’nde çocuk ve gençler, sanat ve teknolojiyle buluşmaya devam ediyor. “Art Maker Lab Buluşma Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen programın 18 Ocak’daki konuğu Mustafa Arslantunalı olacak.

Katılımcıları geleceği hayal etmeye davet eden program, yazarın Teknopolis, Akıllı Makineler, Dağınık Zihinler adlı kitabında ele aldığı ütopya ve distopya kavramlarına değiniyor. Animasyon ve bilim kurgu filmlerden kısa bölümlerin izlenmesiyle başlayan bu fikir atölyesinde, teknolojik gelişimin insanın yaşam becerilerini nasıl etkilediği ve bu etkilerin hayatı algılama biçimimizi nasıl değiştirdiği ele alınıyor.

11-15 yaş grubuna yönelik program, teknolojinin tarih boyunca devam eden dönüşümünden hareketle, katılımcıların gelecek fikirlerini, umut ve kaygılarını yazı ya da resimle somutlaştırmasıyla tamamlanıyor.

Tarih: 18 Ocak 2020, Cumartesi

Saat: 15.00-17.00

Yer: Art Maker Lab Öğrenme Merkezi

Ücretsiz atölyeler

“Robotlar Sanat Yapar mı?” ve “Art Maker Lab Buluşma Etkinlikleri” adlı iki farklı eğitim etkinliğini içeren Art Maker Lab Öğrenme Merkezi programı, pazartesi günleri hariç, hafta içi her gün okul grupları ve hafta sonları bireysel katılımcılar için ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. 7-15 yaş arası çocukların katılabileceği Art Maker Lab, müzede özel donanımlara sahip bir mekânda gerçekleştiriliyor. Katılmak için rezervasyon yaptır
Hibya Haber Ajansı