BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi

Çin’de coronavirüse ilişkin vaka sayıları korkutmaya devam ediyor. Günlük vaka sayısının 40.000’in üstüne çıkması ‘salgın tekrar mı başlıyor?’ sorularını ayakta tutarken, coronavirüs tedbirlerine yönelik protestolar ve tepkiler ülke geneline yayıldı. Bu durum piyasaları aşağı çekerken, petrol fiyatlamaları da gerilemeye devam etti.

 

BİST100 endeksi ise rekor kırmaya doyamıyor. Endeks geçtiğimiz işlem gününde de yukarı yönlü seyrini sürdürürken, genele yayılan yükselişle endeks 5.000 seviyesine yaklaştı. Küresel piyasalardan pozitif ayrışan endeks günü 4.923 seviyesinden tamamladı.

 

Bugün yurt içinde ticaret dengesi verisi, Almanya’da ise enflasyon verisi takip edilecek. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ardından AB’nin Rusya’dan gaz tedarikinde kısıntıya gitmek için yaptığı yaptırımlarda en negatif etkilenen ülkelerden biri olan Almanya’nın enflasyonun çift hanede kalması bekleniyor. Sanayi üretimindeki durağanlık ve kışın çetin geçeceği varsayımı ile Avrupa’da enflasyonla birlikte resesyon endişelerinin de ayakta olduğunu düşünüyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı