Tink Okulları Kurucusu Zeynep Dereli, "Yılın Kadın Girişimcisi" seçildi

tink-okullari-kurucusu-zeynep-dereli-yilin-kadin-girisimcisi-secildi-15042001

Tink Okulları Kurucusu Zeynep Dereli,

Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen ‘Yılın İş İnsanları' Listesi açıklandı. 3 binin üzerinde iş insanına gönderilenankete gelen 700’ün üzerinde yanıtla sekiz kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Eğitim sektörünün listedeki tek temsilcisi Zeynep Dereli konu hakkında “Çağımızın en popüler kavramlarından birisi girişimcilik. Neredeyse herkes kendi işini kurmayı ve girişimci olmayı istiyor. Ancak dijital çağda ülkelerin beşeri sermayesinin yeşermesi için asılgerekli olan eğitim konusunda yenilikçi bir perspektiften bakarakgirişimcilik yapan çok az sayıda kişi var.

Eğitim, internetin hızla hayatımızın merkezi haline geldiği günümüzde pek çok yerde hala geleneksel eğitim yöntemleri ilesürdürülmeye çalışılıyordu. Örgün eğitim digital çağa ayak

uydurma konusunda en çok tepki verilen sektörken Covid-19 ile aniden büyük bir değişime girdi.

Koronavirüs salgını günümüz toplumunun son senelerde geçirmesibeklenen dijital devrimi aniden yaşayarak “dijital çağ”a girmemizi sağlamıştır. Koronavirüsü dünya için bu nedenle bir milat olmuştur. İnsanoğlunun tüm alışkanlıkları ve yaşam biçimi yeniden tasarlanmaya başlanmıştır. Her sektör gibi eğitimde bu zorunludijitalleşmeden etkilenmiştir. Dünyada 1 milyarı aşkın öğrencisi ile ülkeler “uzaktan eğitimde” sınav vermektedir.

Türkiye’de 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ve 7 milyon yükseköğretim öğrencisi uzaktan eğitim almaktadır. Milli EğitimBakanlığı’na (MEB) bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyanöğrenciler TRT kanalları ile Eğitim ve Bilişim Ağı (EBA)’yıkullanırken bazı özel okullar kendi çözümlerini test etmeye başlamıştır.

Eğitimin koronavirüs nedeniyle aniden “uzaktan” devam ediyorolması bir yandan da “uzaktan eğitim geleceğin eğitim sistemiolabilir mi?” sorusunun gündeme gelmesine neden olmaktadır. Sadece uzaktan eğitimin yetersiz olduğu kesindir. Örgün eğitim de uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı “hibrit eğitim” modeline evrilecektir.

 

4 sene evvel dijital çağa uygun bir eğtiim modeli kurgulamak üzerekurduğum Tink, Teknoloji ve İnsan Koleji, değişimi öngörebilen veyönlendirebilen gençler yetiştirerek büyük bir başarı kazanmıştır. Ekonomist Dergisinin 29. Yılın İşinsanı , Girişimci Kadın kategorisinde 2. olmaktan büyük onur duyuyorum. Oy verenherkese çok teşekkür ederim. Şimdi sıra bu listeye girecek gençlerimizi Türkiye genelinde yetiştirmektedir. “ dedi.

Kaynak:Arzu Kalaylı
Hibya Haber Ajansı