Yeniden Refah Partili Çakır: “Hesap tabii ki sorulacak”

AFYONKARAHİSAR-27.02.2023-HİBYA-Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır, "Hesap tabii ki sorulacak. Ama şu anda hesap vakti değil, milletimizin yaralarını sarma vakti. Oradaki insanlarımızın derdine derma

Yeniden Refah Partili Çakır: “Hesap tabii ki sorulacak”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar teşkilatları tarafından, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının on ikinci seneyi devriyesi ve “Erbakan Haftası” nedeniyle basın toplantısı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel’in afet bölgesinde olması sebebiyle basın toplantısını gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır, “Erbakan hocamızın vefatının sene-i devriyesi anmak için sizlerle bir araya geldik. Yaklaşık 12 yıl önce Erbakan hocamız emanetini teslim etti. Ve bizlere aslında bir siyasi görüş değil, bir dava, bir ümmetin, milletin ve bir mensubun kurtuluş reçetesini bıraktı. Bizlere düşen bunu sahiplenmek çalışmak.” dedi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın millete birçok mesaj verdiğini belirten ve kıymetin her zaman kaybettikten sonra anlaşıldığını söyleyen Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın kıymetinin kaybedilmeden bilinmesi gerektiğini söyledi.

“Siyasi çalışma yapılmayacak”

Başkan Çakır, Kahramanmaraş üssü gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından partisinin deprem bölgesi için çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Yeniden Refah Partisi çatısı altında, Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın talimatıyla, depremle alakalı şuanda ikinci bir emir gelene kadar herhangi bir siyasi çalışma yapmamız mümkün değil. Deprem bölgesinde hepimiz bulunduk, çalışmalarımız yürütülüyor. Yaklaşık 12 Bin 500 teşkilat mensubu şuan afet bölgelerinde. Çalışmalarda ki il başkanımız da bunlardan biri”

Ayrıca, Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar teşkilatları olarak depremin ikinci günü Malatya Doğanşehir’de 12 kişilik ekiplerin hazır olduğunu belirtti.

“Hesap vakti değil”

Başkan Çakır, Yeniden Refah Partisi bünyesinde kurulan Selamet Derneği ve Acar Arama Kurtarma mensuplarıyla birlikte deprem bölgesine dernek görevlendirmesiyle geçtiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın emriyle herhangi bir  Yeniden Refah Partisini afiş edecek bir şey bulundurmadık, bulundurmayı da düşünmüyoruz ikinci bir emir gelene kadar. Genel başkanımızın bizzat emridir. Kesinlikle devlet aleyhi, kışkırtmaya alet olmamamız yönünden. Hesap tabii ki sorulacak. Ama şu anda hesap vakti değil, milletimizin yaralarını sarma vakti. Oradaki insanlarımızın derdine derman olma vakti”

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın bütün afet bölgelerini tek tek ilçelerine kadar gezdiğini, kurulan kriz masalarıyla istişareler edildiğini ve 10 afet ilinin yaklaşık 70 ile kardeş il olarak paylaşıldığını ve Afyonkarahisar’ın kardeş ili Osmaniye olduğunu söyleyip bir sene Osmaniye’ye yardımları ulaştırmaya çalışacaklarını belirtti.

Program, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının on ikinci seneyi devriyesi ve “Erbakan Haftası” dolayısıyla Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Teşkilatlarının hazırladığı sinevizyon gösterimi,  basın mensuplarına üzerinde, Prof. Dr. Necmettin Erbakan yazılı kalem hediye edilmesi ve çekinilen fotoğrafların ardından son buldu.

Diğer yandan bugün akşam 20.00’da Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın on ikinci seneyi devriyesi münasebetiyle Yonca Altı Camii’de Mevlüt okutulacağı öğrenildi.

Hibya Haber Ajansı