Sokaklar çocuklara hazırlandı

sokaklar-cocuklara-hazirlandi-12052002

Sokaklar çocuklara hazırlandı

4o günün ardından ilk kez sokağa çıkacak 0-14 yaş arası çocuklar için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki BAKOM, 20 ilçe belediyesiyle birlikte il genelinde; park, bahçe ve oyun alanlarında dezenfektasyon çalışmaları yaptı.

 

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 3 Nisan’dan bu yana sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutulan 0-14 yaş arası çocuklar; 13 Mayıs Çarşamba günü, 15-20 yaş arasındaki gençler ise 15 Mayıs Cuma günü 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde sokağa çıkabilecek. İçişleri Bakanlığı genelgesinin hemen ardından il genelinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 20 ilçeyle koordineli bir şekilde Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM) ekipleri tarafından dezenfektasyon işlemleri yinelendi. Park, bahçe ve oyun alanları başta olmak üzere çocuklar ile 20 yaş ve altındaki gençlerin gidebileceği yerler en ince detayına kadar dezenfekte edilerek güvenli hale getirildi.

“EN ÖNEMLİ VARLIKLARIMIZSINIZ”

Yarınlarımızın aydınlık yüzü çocuklarımızın sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Koronavirüs pandemisinde ülkemizde birinci dönemin tamamlanmasının ardından kademeli olarak gündelik hayatta normalleşmeler başladığını söyledi. 40 günün ardından ilk kez sokağa çıkacak olan çocuk ve gençlere çağrıda bulunan Başkan Yılmaz “Ülkece başarıyla yürüttüğümüz salgın sürecinde çok önemli bir aşamaya geldik. Bu aşamada sizlerden ricam maskesiz sokağa çıkmamanız, kalabalık yerlerden uzak durmanız ve sosyal mesafenize dikkat etmeniz. Sizler; bizim en önemli varlıklarımızsınız, bu güne kadarki sabrınız için her birinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak:Balıkesir Büyükşehir BASIN
Hibya Haber Ajansı