UNDP COVID-19 ile mücadelede hedeflerini açıkladı

undp-covid-19-ile-mucadelede-hedeflerini-acikladi-15042004

UNDP COVID-19 ile mücadelede hedeflerini açıkladı

UNDP, yoksulluğu ortadan kaldırma, eşitsizlikleri azaltma, kriz ve şoklara dayanıklılığı güçlendirme görevinin bir parçası olarak, ülkelerin COVID-19’a derhal ve etkili biçimde yanıt vermelerine destek veriyor.

170 ülke ve bölgede tam kapasiteyle faaliyet gösteren UNDP tarafından açıklanan COVID-19 Bütünleşik Yanıtı’nda, COVID-19 salgınının sadece bir sağlık krizi değil, aynı zamanda, özellikle halihazırda kırılganlık, yoksulluk ve çatışma yükü altında ezilen ülkelerde gelecek yıllarda derin sosyal, ekonomik ve siyasi izler bırakma potansiyeline sahip olan bir insani kriz ve kalkınma krizi olduğunun altı çizildi.

Kuruluş, özellikle en kırılgan ülkelere odaklanarak COVID-19 pandemisine hazırlık, yanıt ve düze çıkmak için ülkelerin giderek artan yardım isteklerine yanıt veriyor.

UNDP’nin COVID-19 yanıtı üç hedef etrafında şekilleniyor:

1. Pandemi ve etkileri için hazırlanma ve insanları korumak,

2. Salgın boyunca yanıt vermek,

3. Önümüzdeki aylarda ekonomik ve sosyal etkilerden kurtulup düze çıkmaları için ülkelere destek olmak.

UNDP’nin belirlediği üç acil öncelik ise, ülkelerin sağlık sistemlerini güçlendirmelerine, kapsayıcı ve bütünleşik kriz yönetimini geliştirmelerine ve COVID-19’un etkilerini ve ihtiyaçlarını değerlendirmelerine ve yanıt vermelerine destek olmak.

UNDP, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı oluşturmak üzere küresel toplumu bir araya getiren dayanışmaya şu anda her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu ve COVID-19’u alt etmek için tüm dünyanın iş birliği yapması gerektiğini vurguladı.

UNDP’nin COVID-19’a Bütünleşik Yanıtı hakkında ayrıntılara aşağıdaki dokümandan ulaşılabilir:

https://www.tr.undp.org/content/turkey/tr/home/lib...

UNDP Türkiye’nin web sitesindeki COVID-19 ile ilgili tüm haberlere ulaşmak için ise aşağıdaki adres ziyaret edilebilir:

https://www.tr.undp.org/content/turkey/tr/home/cor...


Hibya Haber Ajansı