Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi

Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ndeki yerini aldı. Çimsa yüksek sürdürülebilirlik notuna sahip şirketler arasından seçilen BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek çi

Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi

Sabancı Holding iştiraki Çimsa başarılı sürdürülebilirlik ve hisse performansıyla, Borsa İstanbul tarafından hayata yeni geçirilen BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksine katılım sağlamaya hak kazandı. Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi oldu.

2010 yılından bu yana sürdürülebilirlik alanında kamuya açık raporlama yapan Çimsa, 2017 yılından bu yana BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yer alıyor. 

Çevre, sosyal ve yönetişim odaklı yol haritası kapsamında atılan adımların BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksine katılım sağlamaya büyük katkı sağladığını belirten Çimsa CEO’su Umut Zenar, şu değerlendirmelerde bulundu: “Çimsa olarak içerisinde bulunduğumuz çevreye, katkı sağladığımız topluma ve iş birliği yaptığımız tüm paydaşlarımıza olan sorumluluğumuz çerçevesinde sürdürülebilirlik konusunu ana stratejimizin bir parçası olarak ele alıyoruz. Sürdürülebilirlik performansımızı her geçen gün ileriye götürmeye dayalı taahhüdümüzü güçlü hedef takip sistematikleri ile destekliyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuz kapsamında, karbon ayak izinin azaltılması, enerji verimliliği, çevre dostu ürünler, eşitlilik, çeşitlilik ve kapsayıcılık, insan hakları uygulamalarının şirket geneline yayılması gibi konularda önemli başarılara imza atmaya devam edeceğiz”.

Çimsa Hakkında

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972 yılında Mersin’de kurulmuştur. Çimsa bugün Mersin, Eskişehir,  Afyonkarahisar’da bulunan 3 entegre fabrikası ile üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın lider markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Cimsa Sabanci Cement BV aracılığıyla uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürmektedir.

Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum aluminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

Çimsa Sabancı Cement Bv Hakkında

Sabancı Holding ve Çimsa’nın operasyonel ve finansal güçlerini birleştirerek global beyaz çimento pazarında lider bir oyuncu olma ve buna ilişkin daha verimli ve güçlü bir platform yaratma hedefi doğrultusunda; Sabancı Holding’in %60, Çimsa'nın %40 oranında sermayesine katıldığı Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV unvanlı şirket Kasım 2020’de kurulmuştur.

Cimsa Sabanci Cement BV, bünyesine yeni kattığı Valensiya (İspanya)’daki beyaz çimento fabrikası, Houston (ABD)’de bulunan öğütme tesisi ve Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya) ve Sevilla (İspanya)’da bulunan terminalleri ile uluslararası bir beyaz çimento oyuncusu haline gelmiştir.


Hibya Haber Ajansı