TSPB'nin "Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı" başlıyor

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) düzenlediği "Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı" çevrimiçi olarak 3 Nisan - 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

TSPB'nin

Çevrimiçi eğitim "Zoom" uygulaması üzerinden pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 20.00-22.00 saatleri arasında düzenlenecek.

TSPB'den eğitim hakkında şu açıklama yapıldı:

"Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uluslararası ekonomi ve ticarette ortaya çıkan dönüşüm iş dünyasını ve çalışma yaşamını doğrudan etkilemiştir. BM Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve ülkemiz mutabakat eylem planı kapsamında sürdürülebilir, kaynak-etkin ve yeşil bir ekonomiye geçişi destekleyici çalışmalar yürütülmektedir. Bu bağlamda; şirketlerin yeşil dönüşüme uyumlanma, süreçlerini yeşil dönüşüm prensipleriyle hizalandırma ve çalışanlarının yeşil yetkinliklerini arttırmaya yönelik faaliyetlerine hız vermeleri gerekmektedir. Bu programda; AB Yeşil Mutabakatı kapsamında Yeşil Dönüşüm kriterleri ele alınacak olup çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik prensipleriyle ilişkilendirilerek, katılımcıların konu hakkında temel bilgileri ve uygulama prensiplerini öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

Eğitim Konuları; Sürdürülebilir Kalkınma ve Tarih Boyunca Sürdürülebilirlik Yolculuğu, Avrupa Yeşil Mutabakatı (EU Green Deal) ve Türkiye Yeşil Mutabakat Eylem Planı, Döngüsel Ekonomi, Fit for 55'' Paketi ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması, Ekolojik Okuryazarlık, Yeşil Dönüşümün Hukuka Etkisi ve Katkısı, Sürdürülebilir Finans ve Sermaye Piyasaları, Yenilenebilir Enerji Kaynaklar ının Kullanımı, Yeşil Teknoloji Yönetimi, Sürdürülebilir Tarım, Sürdürülebilir Şehirler ve Ulaşım, İklim Değişikliği, Yeşil İnsan ve Kültür Yönetimi.

Eğitime katılma şartları; Eğitimin 20 kişilik kontenjanı bulunmakta. Başvurularını gerçekleştirilen katılımcılara online eğitime giriş için gerekli bilgiler iletilecektir."

Hibya Haber Ajansı