Bu bahar saçlarınız dökülmesin!

Bu bahar saçlarınız dökülmesin!

Bu bahar saçlarınız dökülmesin!

Işıltısıyla ruhumuzu aydınlatan bahar ayları, güzelliğimizin sembolü olan saçlarımız üzerinde olumsuz etki yaratarak yoğun dökülmelere neden olur. Oysa birkaç önemli noktaya dikkat ederek bahar aylarında daha güçlü, daha çabuk uzayan, daha parlak ve nemli saçlara sahip olabilirsiniz.

 

 

Zayıflayan, yıpranan, dökülen saçlar bahar aylarındaki en büyük problemlerimizdendir. Bu durumun nedeni güneş ışınlarının hormonlar üzerinde değişim yapmasıdır. Stres, protein eksikliği, aşırı A ve B vitamini tüketimi, demir eksikliği gibi faktörler de saçların dökülmesine neden olur.

Sebebi ne olursa olsun saç dökülmesi önlenebilir bir problemdir. Önemli olan her yetişkinin günde 50-100 adet arasında saç teli kaybetmesinin normal olduğunu, fakat bunun üzerindeki miktarın problem olarak nitelendirileceğini bilmektir.

 

Vücudumuzla ilgili her konuda olduğu gibi doğru beslenme ve kaliteli uyku, saçların sağlıklı olması için de gereklidir. B6, B12, C, E vitaminleri açısından zengin, aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır, demir gibi aminoasitleri içeren besinler tüketmek ve eğer vücutta bunların eksikliği varsa takviye edici gıdalar (multi-vitaminler vs.) kullanmak da öyle.

 

Peki, saçların canlı ve dolgun olması için düzenli beslenmek ve kaliteli uyumak dışında neler yapılabilir?

 

Saçlarınızı her gün değil, gün aşırı yıkayın

Saçları her gün yıkamak, saç derisindeki koruyucu bakterileri yok ederek kepeklenmeye ve saç dökülmesine hatta saç derisinde istenmeyen bakteri ve mantarların üremesine neden olabilir. Bu sebeple saçları gün aşırı yıkamak sağlıklı bir saç derisi için önem taşır.

 

Doğru şampuan kullandığınızdan emin olun

Saç dökülmesi probleminiz varsa buna özel üretilen şampuanları tercih etmelisiniz. Özellikle Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, buğday, ısırgan otu, sarımsak, lavanta, ardıç, çay ağacı, argan yağı içerikli ürünler bunun için bire birdir. Ayrıca şampuanınızı seçerken tuz, paraben, SLES ve SLS gibi zararlı kimyasallar içermemesine dikkat etmeniz gerekir.

 

Ne kadar az işlem, o kadar sağlıklı saçlar

Sık sık fön çektirmek veya düzleştirici, maşa gibi şekillendiricilerle saçı yüksek miktarda ısıya maruz bırakmak, saç boyası ve perma gibi işlemleri çok uygulamak ve saçları her gün sıkıca toplamak da saç dökülmesine neden olur.

 

Saçınızı “yaşam ağacı” Hindistan cevizine emanet edin!

Saçınızı bahar aylarında Hindistan cevizinin bakımıyla koruyabilirsiniz. Thalia Natural Beauty Coconut Oil Besleyici ve Onarıcı Bakım Şampuanı, “yaşam ağacı” olarak tanımlanan Hindistan cevizinin (coconut) değerli içeriklerini saçlarınıza taşıyarak dökülmeleri önlüyor.

 

Hindistan cevizinin içinde bol miktarda laurik asit bulunuyor. Anne sütünde de olan laurik asit, Hindistan cevizini değerli kılan özelliklerden sadece biri. Antioksidan ve antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra bol miktarda E, C ve B6 vitaminlerine, demir, magnezyum, sodyum, potasyum gibi minerallere sahip olan Hindistan cevizi, saç için gerçek bir hazine.

 

Besleyici özelliği çok yüksek olan Thalia Natural Beauty Coconut Oil Besleyici ve Onarıcı Bakım Şampuanı, formülündeki Hindistan cevizi ve doğal içeriklerle saç uçlarını besleyip koruyarak koparak dökülmeleri, kırılmaları engelliyor ve kepeklenmeyi önlüyor, saçların daha çabuk ve güçlü uzamalarını sağlıyor. Saçlara parlaklık verip pürüzsüzleştiriyor, yumuşacık ve kolay şekil alan saçlar yaratıyor. Hindistan cevizi yağının bir özelliği önce ısınan, sonra da soğuyan ve buharlaşmayan bir yapıya sahip olması; bu yapısı nedeniyle saçları ve saç diplerini yoğun bir şekilde nemlendirirken, nemin dışarı çıkmasına izin vermiyor. .

 

Thalia Natural Beauty Coconut Oil Besleyici ve Onarıcı Bakım Şampuanı’nın içeriğinde ayrıca PhytoComplex AHL® bulunuyor. Akten Kozmetik Laboratuarı’nda 24 çeşit bitkinin karışımından elde edilen patentli PhytoComplex AHL® isimli bitkisel aktif,saç dökülmesine karşı bire bir. Ürün, formülasyonundaki provitamin ve hidrolize protein ile de saçınıza kökten uca bakım yapıyor.

 

Dilek Girgin

Narrator Ajans