Kanada'da Katliam: 16 kişi öldü

kanadada-katliam-16-kisi-oldu-20042008

Kanada'da Katliam: 16 kişi öldü

Dış Haberler, 20 Nisan (HİBYA) – Kanada''nın doğusunda polis üniforması bir kişinin 12 saat bölgede dolaşarak devam ettiği silahlı saldırıda en az 16 kişi yaşamınını yitirdi. Saldırada başka kurbanların da bulunabileceği bildirildi.

Şüphelinin katliam yolculuğuna Portapique, Nova Scotia bölgesindeki Portapique kasabasında yerel saatle Cumartesi gece yarısından hemen önce başladığı, Polisin, Enfield'deki bir benzin istasyonunda saldırganı ele geçirdiğinde ise saatin Pazar günü 11.40 olduğı açıklandı.

Ölen 16 kişiden birinin polis olduğu, bir polisin de ağı yaralı olarak hastanede tedavi edildiği açıklandı. Katliamda yaralanların sayısının ise henüz belli olmadığı açıklandı.

CBC Televizyon kanalına göre polis yetkilileri saldırganın polis üniforması giydiği ve polis aracına benzer bir araçla hareket ettiğini, bunun da saldırının rasgele bir olay olmadığını gösterdiğini açıkladı.

Yaklaşık 12 saatin ardından ölü olarak geçirilen saldırganın Gabriel Wortman isminde 51 yaşında bir diş protez kliniği sahibi olduğu tespit edildi.


Hibya Haber Ajansı