İzmir Gençlik Şenliği'nin ilk etkinliği Buca’da düzenledi

Gençlere barınmadan beslenmeye, eğitimden kültürel etkinliklere kadar birçok alanda destek veren Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gençlik Şenliği kapsamındaki ilk etkinliği Buca’da düzenledi.

İzmir Gençlik Şenliği'nin ilk etkinliği Buca’da düzenledi

Gençlere barınmadan beslenmeye, eğitimden kültürel etkinliklere kadar birçok alanda destek veren Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gençlik Şenliği kapsamındaki ilk etkinliği Buca’da düzenledi. Spor alanları, atölyeler ve konserlerle şenlenen Hasanağa Bahçesi'ndeki Genç İzmir buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Barista atölyesinden tadım stantlarına, farkındalık atölyesinden zumbaya pek çok etkinliğin düzenlendiği ilk gün Gökhan Akar’ın konseri ve Arda Acar’ın DJ performansıyla son buldu. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen şenlik, 19 Ekim’de Bornova Büyükpark, 26 Ekim’de de Çiğli Balatçık Parkı’ndaki buluşmalarla devam edecek.

Öğrenci Gül Avanoğlu da festivalde öğrencilerin hak ettiği muameleyi gördüğünü dile getirerek şöyle konuştu: “Bugün burada ücretsiz tadımlar, kahveler, konserler var. Ekonomiden dolayı eğlenceye erişemiyoruz. Bizim motivasyona ihtiyacımız var. Başkanımızın çalışmalarını takip ediyorum. Yapılan birçok faaliyeti güzel buluyorum.”

Öğrenci Emrullah Ecer üniversite dönemi boyunca çeşitli projelere katıldığını belirterek “Biz İzmir’in projelerinde gönüllü olarak bulundum. Bu festivalde İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında herkes kendi stantlarını oluşturmuş. Ekonomik krizde öğrenciler olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yemek stantları, sosyal alanlar yaratması ve bunların ücretsiz olması çok iyi” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı