TOSEF'ten sigorta şirketlerine çağrı

toseften-sigorta-sirketlerine-cagri-03042012

TOSEF'ten sigorta şirketlerine çağrı

Dünya üzerinde yaşanan COVID-19 salgınından ekonominin her çarkı olan tüm sektörler gibi Sigorta sektörüne hasar onarım hizmeti sağlayan bizlerde ciddi şekilde etkilendik. Yaşadığımız süreçte araç giriş adetleri %70 azalmış durumda ve giderek de azalmaktadır. 

"Anlaşmalı Servis" olarak hizmet veren özel oto servisleri bugüne kadar sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşürmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak için maksimum çabayı gösteren servislerdir.

Normal şartlarda çok düşük kar marjı ile ayakta kalmaya çalışan anlaşmalı özel servisler bugün yaşadığımız zor günlerde iş adetleri ve cirolarındaki yaşanan düşüş ve sabit giderlerin azaltılamaması ile zarar etmeye başladılar.

Düşük kâr marjı nedeniyle yedek akçe de ayıramamış olan anlaşmalı özel servislerin bu dönemde gözetilmesi gerekmektedir.

Sigorta şirketleri açılan dosya sayılarının azalması ile birlikte özel servisleri destekleyebilecek bütçeye sahip olacaklardır.

Yıllardır maliyetlerini düşürmek için sigorta şirketlerine destek olan özel anlaşmalı servislerin yaşadığı bu zor dönemi atlatabilmesi için destek olarak

  • 3 ay süreyle anlaşmalı servis indiriminin uygulanmaması,
  • Ödemelerin hızlı şekilde vade gözetilmeden yapılması,
  • Yeni ihbarlarda avans ödemesi yapılması servislerimize destek ve motivasyon sağlayacaktır.

Bu zor günleri TOSEF ve sigortacılık sektörü olarak el ele vererek atlatacağımıza ve geleceğe daha emin adımlarla ulaşabileceğimize inancımız tamdır.


Hibya Haber Ajansı