Yurt içinde enflasyon raporu yurt dışında fed izlenecek

yurt-icinde-enflasyon-raporu-yurt-disinda-fed-izlenecek-29072009

Yurt içinde enflasyon raporu yurt dışında fed izlenecek

Piyasa Gündemi

Vaka sayılarındaki artış ve daha ciddi şekilde hissedilmeye başlanan ikinci dalga endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün 10:30’da başlaması beklenen TCMB Enflasyon Raporu toplantısı ve piyasalarla kurulacak iletişim önemli olacak. Küresel çapta ise Fed toplantısı ve Powell’ın mesajları ön planda yer alacak. Ekonomik toparlanmaya ilişkin endişelerin artış kaydettiği ortamda piyasalar Fed Başkanı Powell’ın mesajlarına odaklanacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:30 Türkiye – TCMB Enflasyon Raporu Önem: Yüksek
•    21:00 ABD – Fed Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler, toparlanmaya ilişkin belirsizlikleri artırırken, önümüzdeki süreçte tedbirlerin gündeme gelmesi piyasalar açısından en olumsuz senaryo olacaktır. Gündemdeki risk ve endişeler, hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. BIST-100 Endeksi dün negatif bir ayrışma kaydederek günü %3,59’luk sert bir düşüşle 1.152,70 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,94 – 6,96 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,94’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Güne yataya yakın bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi’nde gün içinde kademeli olarak satış baskısı artış kaydetti. Önemli destek olarak takip ettiğimiz 1.180 ve devamında ana yükseliş trendinin bulunduğu 1.170’li seviyelerin kırılması teknik satışları beraberinde getirdi. Yükseliş trendi altında ve günün düşüklerinden kapanış yapan BIST-100’de teknik görünüm zayıf seyrediyor. Yükseliş trendi üzerinde kapanışlar yaşanmadan bu taraftaki alımlara temkinli yaklaşılması gerektiği kanısındayız. Endekste bayram tatili öncesinde zayıf seyrin sürmesi halinde 1.144, 50 günlük üssel ortalama (1.130) ve 1.110 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Tepki alımlarında ise yükseliş trendinin bulunduğu 1.173 – 1.180 ve 1.205 seviyeleri direnç konumunda yer almaktadır. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı