IT profesyonelleri için güvenli evden çalışma kiti

it-profesyonelleri-icin-guvenli-evden-calisma-kiti-20042010

IT profesyonelleri için güvenli evden çalışma kiti

Pek çok kuruluş için evden çalışma düzenine geçiş, hassas ve sıkıntılı bir süreç. Siber güvenlik kuruluşu ESET, güvenlik kâbusuna dönüşme potansiyeli taşıyan bu süreci kolaylaştırmak için IT profesyonellerine yönelik, uzaktan erişim güvenliği tavsiyeleri içeren dökümanlar hazırladı.

COVID-19 salgını birçok kişiyi evden çalışmaya zorlarken, kuruluşlar hem üretken hem güvenli kalabilir mi? Siber güvenlik kuruluşu ESET, bu soruya olumlu katkıda bulunmak için bir ‘Güvenli uzak iş gücü için kapsamlı IT yönetici kiti‘ oluşturdu.

Bu kit, güvenli uzak işyeri kurmaya yardımcı olabilecek şu kullanışlı kılavuzları içeriyor.

  • IT Yöneticisi için Uzaktan Çalışma
  • Uzaktan Erişim Güvenliği Denetim Listesi
  • 9 Adımda Güvenmi Çalışma Ortamı
  • 10 adımda Evden Çalışmak

ESET Türkiye, bu kılavuzlarların indirilebileceği özel bir web sayfası hazırlayarak kullanıma sundu: https://www.eset.com/tr/business/remote-workforce/

 

Hedefimiz hayatınızı normal tutmak

ESET’in hizmet verdiği 200 ülkeye yönelik global düzeyde hazırlanan ve ESET Türkiye tarafından Türk işletmelerinin siber güvenliği için sunulan kitlerle ilgili ESET CEO’su Richard Marko da bir açıklama paylaştı. Marko, dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir durum yaşandığını ve bu günlerde siber güvenlik risklerini bertaraf etmenin herzamankinden daha öne çıktığını söyledi. Marko, “Hayatınızı ve işinizi olabildiğince normal tutmaya çalışıyoruz. ESET ürün ve hizmetlerinin sizi dijital tehditlerden korumaya devam edeceğinden emin olabilirsiniz. Böylece dikkatinizi işinizin ve faaliyetlerinizin sürekliliğini korumaya odaklayabilirsiniz“ diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı