Başkan Tugay, Almanya Başkonsolosluğu resepsiyonuna Katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, görev süresini tamamlayan Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer ve göreve yeni atanan Başkonsolos Dr. Kathrin Misera-Lang adına düzenlenen resepsiyona katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, görev süresini tamamlayan Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer ve göreve yeni atanan Başkonsolos Dr. Kathrin Misera-Lang adına düzenlenen resepsiyona katıldı.
İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen programa diplomatik misyon temsilcileri, yerel yöneticiler ve iş dünyasından çok sayıda isim iştirak etti.
Resepsiyonda konuşan Başkan Tugay, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin köklü dostluk, ortak emek ve karşılıklı güven temelinde şekillendiğini belirtti.
Görev süresi boyunca İzmir ile güçlü bağlar kuran Başkonsolos Ralf Schröer’e katkılarından dolayı teşekkür eden Tugay, İzmir’in Schröer ve ailesi için her zaman özel bir yere sahip olacağını ifade etti.
Yeni görevine başlayan Başkonsolos Dr. Kathrin Misera-Lang’a da hoş geldiniz dileklerini ileten Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü iş birliğine hazır olduklarını söyledi. Tugay, İzmir’in Almanya ile yürüttüğü kardeş şehir ve iş birliği ilişkilerinin güçlenerek devam edeceğini kaydetti.
Başkonsolos Dr. Kathrin Misera-Lang ise “Bu akşam burada olmaktan çok mutluyum. İzmir’de çalışacağım için çok seviniyorum. Çünkü 20 yıl önce eşimle birlikte Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’nde görev yaptık ve bu görevde unutulmaz hatıralarımız var” sözlerine yer verdi.
Hibya Haber Ajansı
