Bakan Göktaş: Her çocuk masumdur ve her çocuk sevgiyle büyümeyi hak eder
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her çocuğun masum olduğunu ve her çocuğun sevgiyle büyümeyi hak ettiğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska ile birlikte Eryaman Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan Ukraynalı çocukları ziyaret ettiklerini açıkladı.
Hayata umutla bakan çocukların yüzünde zor zamanda dayanışmanın, kardeşliğin ve paylaşmanın değerini gördüklerini belirten Bakan Göktaş, şunları ifade etti:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde izlediğimiz insani dış politikamız çerçevesinde, savaşın mağdur ettiği çocuklara el uzatmayı insanlığın bir gereği olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Ukraynalı yetim çocuklarımızı da 2022 yılından beri ülkemizde himaye ediyoruz ve eğitimlerine burada devam etmelerini sağlıyoruz.”
Bakan Göktaş, misafir ettikleri çocukların büyük bir kısmının Ukrayna’da yeni ailelerine kavuşmuş olmasından memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, “Her çocuk masumdur ve her çocuk sevgiyle büyümeyi hak eder. Dünyanın neresinde olursa olsun, savaş mağduru çocukların yanında olmaya, onları sevgiyle kucaklamaya devam edeceğiz.” dedi.
Hibya Haber Ajansı