İhtiyaç kredisi faiz oranları son 1 yılda %52 düşüş gösterdi

ihtiyac-kredisi-faiz-oranlari-son-1-yilda-52-dusus-gosterdi-21022001

İhtiyaç kredisi faiz oranları son 1 yılda %52 düşüş gösterdi

İhtiyaç kredisi taban faiz oranları şubat ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 düşüş yaşadı. Hesapkurdu.com verilerine göre bankalar tarafından verilen en düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı 2019 Şubat ayında %1,89’ken 2020’de %0,89’a geriledi. İhtiyaç kredisi taban faiz oranının %2,45 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı 2019 ve 2018’in Eylül, Ekim ve Kasım aylarında ihtiyaç kredisi kullananlar, yeniden yapılandırma ile faiz yükünden kurtulmak istiyor.

“20 bin TL’lik ihtiyaç kredisinde yapılandırmayla 3 bin 370 TL tasarruf sağlanabiliyor”

İhtiyaç kredisi borçlarının yapılandırılmasıyla küçük meblağlarda bile faizden tasarruf edilebildiğini belirten Hesapkurdu.com Kredi Ürün Müdürü Ersin Yaşar, “Örneğin geçtiğimiz yıl şubat ayında 24 ay vade ile 20 bin TL’lik ihtiyaç kredisi kullanan bir kişi en düşük faiz oranı olan %1,89 üzerinden kredisini almış olsaydı, ödeyeceği toplam tutar 2 yıl sonunda 26 bin 155 TL olacaktı. Ancak bugün, kalan bir yılık borç için yapılandırmaya giderse mevcut kredi faizi oranı %0,89 üzerinden 3 bin 370 TL tasarruf sağlamış olacak. Kredi yapılandırması yalnızca güncel faiz oranlarından maliyet avantajı sunmuyor, ayrıca farklı bankalardaki kredilerin tek bir bankada toplanmasına ve esnek bir planın oluşturulmasına da olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Kredilerde iki şekilde yeniden yapılandırma mümkün”

Tüketicilerin ihtiyaç kredisi borçlarının iki şekilde yapılandırılarak kapatılabildiğini söyleyen Ersin Yaşar, “İlk yapılandırma türü, yüksek faiz oranından çekilen kredilerin, güncel düşük faiz oranı üzerinden kapatılmasıyla tasarruf sağlamaya yönelik yapılıyor. Banka bu durumda krediyi peşin olarak kapatarak güncel faiz oranlarından hesaplama yaparak en uygun vadeye göre borç yeniden yapılandırılır. İkinci yapılandırma şekli ise kullanılan kredi ya da kredi kartı borçlarının daha rahat bir ödeme planıyla yapılandırılmasına yöneliktir. Kredi borçları ve gelir durumu bankaya beyan edilerek yapılandırma süreci başlatılabilir” dedi.

“Yapılandırma için en kritik husus kredi notu”

Kredi borcu yapılandırma işleminde kâr-zarar hesabına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Ersin Yaşar, “Kredi yapılandırmaları her koşulda tüketiciye fayda sağlamayabilir. Yapılandırma için doğru bir zamanda olunduğundan emin olmak gerekir. Başvuru yapmadan önce birkaç bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranları üzerinden karşılaştırma yaparak en doğru seçim yapılmalı. Yapılandırma konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kredi notu. Kredi yapılandırması için yapılan her başvuru kredi notuna göre işleme alınıyor. Kredi notu düşük olanların yapılandırma talepleri kabul edilmiyor” şeklinde konuştu.

Bilgi İçin: Tülay Genç | support@b2press.com | +90 (850) 885 12 55

Hesapkurdu.com Hakkında

2010 yılında kurulan Hesapkurdu.com, kredi ve sigorta ürünlerini karşılaştırma ve başvuru imkânı sunan ücretsiz bir web sitesi ve mobil uygulamadır. Kullanıcıların tek bir platformdan banka ve sigorta şirketlerinin en güncel ve avantajlı ürünlerine kolaylıkla ulaşmasına ve doğru finansal kararlar vermesine yardımcı oluyor. Türk girişimciler tarafından kurulan Hesapkurdu.com, ilk olarak İtalya’nın lider finansal karşılaştırma platformu MutuiOnline’ın kurucu ekibinden, daha sonra ise 18 ülkede 17 milyon müşteriye hizmet veren Hollanda merkezli NN Group’tan yatırım aldı. Hesapkurdu.com, TOBB tarafından 2011-2013 yılları arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 7. şirketi seçildi; Deloitte tarafından ise 2013-2016 yılları arasında ülkemizin en hızlı büyüyen ilk 50 teknoloji şirketi arasında gösterildi. 2019’un Mart ayında ise dünyanın en büyük karşılaştırma platformlarına sahip şirketlerinden olan BHL’nin (Budget Holdings Limited) Türkiye’de faaliyet gösteren online sigorta satış şirketi Koalay.com ile Hesapkurdu.com aynı çatı altında birleşti. Birleşmeyle birlikte 40 banka ve sigorta şirketi, her ay yaklaşık 4 milyon kullanıcıya hizmet vermek üzere aynı altyapıda buluşuyor.