Çin'de hava kirliliği corona öncesi seviyelerine yükseldi

cinde-hava-kirliligi-corona-oncesi-seviyelerine-yukseldi-18052008

Çin'de hava kirliliği corona öncesi seviyelerine yükseldi

Dış Haberler, 18 Mayıs (HİBYA) – Bugün yayınlanan bir araştırmaya göre Çin'deki hava kirliliği tekrardan corona virüsü salgını karantina dönemi öncesinin seviyelerine yükseldi.

Araştırmacılar, yükselişin, muhtemelen endüstriyel faaliyetten kaynaklandığını, aylarca süren olağandışı derecede düşük kirlilik seviyelerinden sonra, ekonomik aktiviteyi başlatmanın emisyonların artmasına neden olduğuna dair endişeleri olduğunu belirtti.

Çalışmayı yürüten, Helsinki merkezli Enerji ve Temiz Hava Araştırmaları Merkezi (CREA), “Çin'in Covid-19 krizinden kurtulmasının hava kalitesi kazanımlarını tersine çevirdiğine dair erken uyarı işaretleri var” dedi.

Corona virüsü nedeniyle uygulanan karantina önlemleri ile kapanan fabrikalar, sonucunda elektrik talebininin düşmesi ve nakliye talebinin azlması Çin'deki bazı hava kirliliğine neden olan maddelerin ortalama seviyelerini, Şubat ayında 2019'un aynı dönemi i seviyelerin önemli ölçüde altına düşürdü.

Enerji ve Temiz Hava Araştırmaları Merkezi (CREA) nın Çin'deki 1 Bin 500 hava kalitesi izleme istasyonundan gelen veriler 8 Mayıs tarihinde sona eren 30 gün içinde hava kirliliğine neden olan maddelerin seviyesi 2019 yılının aynı dönemine göre daha da yüksek çıktı.


Hibya Haber Ajansı