Bazı Avrupa Gazeteleri Birinci Sayfa Haberleri

bazi-avrupa-gazeteleri-birinci-sayfa-haberleri-13062001

Bazı Avrupa Gazeteleri Birinci Sayfa Haberleri

Dış Haberler, 13 Haziran (HİBYA) – İngiliz The Times gazetesi corona salgınından olumsuz ekonomik etkilerinden kurtulmaya yardım etmesi amacıyla Başbakan Boris Johnson'un İngilizleri alışverişe teşvik teşvik etmek için gelecek hafta bir alışveriş caddesinde yürüyüşe çıkacağı haberi ''Başbakan İngilizlere Dışarı Çıkıp Alışveriş Edin Diyecek'' başlığıyla duyurmuş.

The Independent gazetesi de birinci sayfa başlığını ''İngiliz Ekonomisi En Büyük Düşüşünü Yaşarken Toparlanmayı Nasıl Dağlayabiliriz'' olarak belirlemiş.

Fransız Le Monde gazetesi de manşet haberinde Fransa'da corona krizi nedeniyle ekonomik durumları kötüleşen emeklilerin durumunu dile getirmiş.

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesi de İsveçli yetkililerin alınan corona önlemleri konusunda geç kalındığını haberleştirdiği inceleme yazısında ''Yetkililerin Ciddiyeti Kavramaları bu Kadar Zaman Aldı'' manşetiyle çıkmış.
Gazete ayrıca İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu LO'nun başkanlığını almaya hazırlanan ilk kadın Susanna Gideonsson'un haberini de birinci sayfasında görmüş.


Hibya Haber Ajansı